DxO One – Inca o camera inutila pentru smartphone?

Clar ca majoritatea pozelor urcate pe internet acum sunt realizate cu un smarpthone. Il ai la indemana, cum vezi ceva interesant faci o poza si o urci imediat pe internet. Pe de alta parte, calitatea rezultatelor foto-video obtinute cu orice telefon nu poate fi comparata cu cele ale camerelor foto performante, compacte, mirrorless sau dslr. Sunt bune pentru internet, nu neaparat pentru a fi scoase pe hartie la dimensiuni mai mari.

Am vazut deja camere foto miniaturale performante care pot fi controlate prin bluetooth de pe un smarpthone, facute de Sony si chiar Olympus. Insa, din punctul meu de vedere, imi par dificil de controlat, trebuie sa ai ceva rabdare ca sa faci poze cu o astfel de camera. Sa zicem ca vrem sa fotografiem ceva imediat cu ajutorul unei astfel de camere: trebuie sa o atasam de smartphone, apoi sa o conectam, dupa care facem setarile necesare, cativa pasi care pot dura chiar zeci de secunde bune. Asa ca, pot spune ca inca nu m-au convins, desi am vazut ca pot face poze foarte bune si sunt mai compacte, deci mai simplu de transportat.

Prefer sa am cu mine o camera foto dedicata. Nu ma intelegeti gresit, imi plac aceste gadget-uri, sunt interesante si cool, dar consider ca nu sunt deloc practice.

Iata ca si compania DxO, renumita pentru testele sale de obiective foto si senzori, lanseaza un astfel de exemplar – DxO ONE, in cazul de fata unul care se conecteaza fizic la un iPhone, prin intermediul conectorului Lightning.

Aceasta are un senzor de 1 inchi cu o rezolutie de 20.2 Mpix, lentile f/1.8, viteza de expunere de la 15 secunde si pana la 1/8000 secunde, sensibilitate ISO 100-512000 si capacitate de fotografiere RAW si de filmare 1080p/30fps sau 720p/120fps. Ce sa mai, specificatii care vor atrage atentia pasionatilor de fotografie.

Poate fi controlata prin intermediul unei aplicatii dedicate si are multe Scene presetate de fotografiere dar si mod Manual.

Costa aproximativ 600 de Euro si va fi pe piata spre finalul anului. Fiind o companie de referinta in domeniul fotografic, tinand cont de know how-ul lor, ma astept ca DxO One sa faca poze chiar misto. Dar… Nu era mai bine sa lanseze o compacta adevarata? Sau un mirrorless? Sau chiar un phone-camera?

Ce ziceti? Ce ati alege? O astfel de mini-camera sau una adevarata?

dxo1

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *