Muzica de vineri: Riverside

Riverside sunt alegerea saptamanii la Muzica de vineri. In primul rand fiindca au o piesa noua, extrasa de pe viitorul album, care poarta titlul  “Love, Fear And The Time Machine” si e asteptat in septembrie si, in al doilea rand, pentru ca polonezii sunt una dintre cele mai bune trupe de progresiv in activitate in acest moment si continua sa creeze lucruri tot mai interesante, de la un disc la altul.

Daca nu ii cunosteati, e un moment bun sa ii descoperiti. Asa cum am spus, au progresat (pun intended) de la album la album si iata ca succesorul foarte reusitului “Shrine of the New Generation Slaves” (sau “S.O.N.G.S.”, daca vreti varianta simpla) se pare ca va fi si el demn de urechile pasionatilor genului, daca e sa judecam dupa “Discard Your Fears”, primul single de pe noul disc.

Eu i-am descoperit prin intermediul unui bun prieten, mare fan de astfel de sonoritati si el, cam pe la “Anno Domini High Definition” (prin 2009 cred ca era), iar la momentul respectiv Mariusz Duda si compania aveau deja la activ un turneu in deschidere la Dream Theater, care ia- facut cunoscuti unui public mult mai larg. Albumul respectiv imi e si acum foarte la suflet, trebuie sa o recunosc (la fel cum imi sunt si discurile Lunatic Soul, proiectul solo al solistului-basist Mariusz Duda, despre care, de altfel, am vorbit in aceasta rubrica).

Dar sa lasam vorbaria si sa ascultam piesa noua, care are un lyric video (cu siguranta are sanse sa devina o mantra pentru multi). Mie mi-a deschis cu siguranta apetitul pentru noul album si deja caut linkuri de pre-order (care inca nu exista). Mai mult, in noiembrie ii voi si vedea la Cracovia. Am mai avut bucuria sa ii vad, tot in Polonia, de doua ori in doua zile si au fost fenomenali; de altfel, au fost si in Romania de cateva ori, motiv pentru care, daca ii prindeti, va recomand sa nu ii ratati.

Si daca e sa aleg o piesa mai veche, am sa aleg ceva de pe SONGS, probabil cel mai accesibil album al trupei. Piesa e si ea cea mai catchy de acolo (fara a fi insa ceva ce ai putea numi comercial) – “Celebrity Touch”.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *