Panasonic GX8 – O noua camera foto mirrorless, cu specificatii de top

Panasonic a anuntat inca o camera foto mirrorless interesanta, Panasonic GX8. Aceasta se distinge atat prin forma compacta, cu un look usor retro, prin specificatiile de top dar si pentru ca permite un control manual complet.

Specificatiile camerei Panasonic GX8 sunt urmatoarele: senzor CMOS Micro 4/3 cu o rezolutie de 20 de Megapixeli, plaja ISO 200-25600, sistem de stabilizare dual, timp minim de expunere de 1/16000 secunde, rafala cu 12 cadre pe secunda, filmare 4K la 30fps sau full HD la 60fps. Nu-i lipseste un modul Wi-Fi pentru transferul rapid la fotografiilor pe smartphone-uri sau tablete.

De asemenea, o apreciez pentru ca poate fi controlata manual complet, pentru ca are ecranul tactil inclinabil pe inaltime, util la abordarea unghiurilor dificile sau pentru o pozitie mai comoda si mai stabila la filmare, dar si pentru vizorul electronic, util pentru o incadrare mai corecta a scenei, in special intr-o zi insorita.

Din cate am inteles, Panasonic GX8 va fi pe piata din luna august, la un pret de aproximativ 1200 de dolari.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *