ASUS: Noile placi de baza cu chipset Z170 sunt disponibile in Romania

Din cate stiu ASUS este cel mai important producator de placi de baza la nivel mondial, chiar au fabricat peste 500 de milioane de bucati din 1989 si pana acum. Astazi au prezentat oficial in Romania noile placi de baza construite in jurul chipsetului Z170 de la Intel, Skylake. Din pacate nu am ajuns la eveniment, mea culpa, dar cu siguranta ca modelele prezentate acolo mi-ar fi facut pofta de un upgrade la sistemul de acasa. Unul major, pentru ca mi-ar trebui si un nou procesor Intel.

Mai exact, ASUS a prezentat placi de baza din seria ROG high-end, seria Pro Gaming mid-range, modelele ASUS Signature si pe cele din seria TUF, toate pregatite pentru a gazdui cea de-a sasea generatie de procesoare Intel. Din cate am inteles, toate noile placi de baza au conectica dedicata USB 3.1 pentru panoul frontal, cu o putere de pana la 100W.

Noile placi de baza din seria Z170 de la ASUS au porturi USB 3.1 Gen 2 Type-A dar si Type-C, ce pot oferi viteze de transfer de pana la 10Gbit/s.

Placile Maximus VIII Extreme sunt primele modele Z170 cu un conector U.2, plus suport pentru Thunderbolt 3. De asemenea, sunt compatibile cu cele mai noi unitati SSD PCI Express si M.2 NVM Express, cu viteze de transfer de pana la 32Gbit/s.

Nu este de neglijat faptul ca noile modele au tehnologie LANGuard, cu protectie la supratensiune, alimentare digitală precisa, protectie la supracurenti si panou din otel inoxidabil, fiind in acest fel durabile si complet protejate.

ASUS pune la bataie si tehnologia 5-Way Optimization, in stare sa monitorizeze si sa optimizeze in mod dinamic parametrii importanti ai sistemului, totul pentru performante cat mai bune la nivel de procesor dar si pentru un consum redus de energie.

Cele mai noi functii includ acum un control dedicat pentru pompa de apa, astfel incat utilizatorii sa poată efectua reglajele prin UEFI BIOS sau Windows.

Modelele Sabertooth Z170 Mark 1 au un nou design  si protectie Thermal Armor cu finisaje atragatoare, vopsite in culorile negru si gri metalic.

Placile de baza din seria TUF promit fiabilitate superioara, chiar si la utilizarea 24/7, adica non-stop. In plus, au sistem de racire personalizabil si care poate fi monitorizat prin intermediul aplicatiei Thermal Radar sau chiar de pe telefonul mobil.

Vad ca unele modele au si fost testate in Romania, cum ar fi cel ASUS Z170-A.

Placi de baza ASUS

Seriile de placi de baza ASUS Z170 vor fi disponibile in Romania la urmatoarele preturi:

  • Z170-DELUXE 1.499 lei
  • Maximus VIII Hero 1.069 lei
  • Maximus VIII Gene 1.029 lei
  • Maximus VIII Ranger 919 lei
  • Z170 PRO GAMING 769 lei
  • Z170-A 729 lei
  • Z170-K 649 lei
  • Z170M-PLUS 629 lei
  • Z170-P 599 lei
  • Z170-P D3 539 lei

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *