Canon la Vama Sub Lumini de Oscar 2015

In perioada 21-30 August se desfasoara „Vama sub lumini de Oscar”, cel mai mare festival de arte vizuale din Romania si care aduna an de an sute de pasionati fotografie, film sau pictura, atat din tara cat si din strainatate. Festivalul VSLO se afla la cea de-a sasea editie iar cei prezenti vor putea participa la cursuri, seminarii dar si ateliere practice gratuite, la expozitii, proiectii de film si concerte in aer liber. Cursantii inscrisi la festival sunt provocati sa invete cat mai multe tehnici noi si sa le experimenteze. La final, cel mai bun fotograf si cel mai bun film documentar vor primi Trofeul VSLO 2015.

O prezenta importanta la festival o vor avea si cei de la Canon. Pasionatii de fotografie si film sunt invitati la workshop-uri si activitati speciale in cadrul Zilelor Canon, participarea fiind gratuita. Normal, la standul Canon vor putea testa echipamente foto-video precum Canon EOS, EOS 5DS, 1DX sau EOS 7D Mark II, plus gama de obiective grandangulare, obiective fixe si teleobiective. De asemenea, Canon pregateste pentru participantii VSLO diverse concursuri cu premii.

La Zilele Canon workshop-urile si conferintele tematice vor avea ca teme de dezbatere pictorialismul digital, fotografia minimalista, fotografia HDR si fotografia de mancare.

Despre pictorialismul digital va vorbi Serge Romanov, unul dintre cei mai apreciati fotografi din Rusia, specializat in tehnica ambrotipiei. Tema fotografiei minimaliste va fi prezentata de fotograful roman Catalin Savulescu, unul dintre preferatii mei de altfel. Tema fotografiei de mancare va fi sustinuta de Angel Penchev, din Bulgaria. Fotografia HDR si tehnicile de realizare ale acesteia vor fi prezentate de polonezul Marek Czarneck, castigator a numeroase premii internaţionale si chiar a unui premiu Master of Photography, obtinut in 2014 cu o imagine realizata in Vama Veche.

La sectiunea FILM participantii vor avea parte de cursuri si ateliere practice in domenii precum productia video, regie, iluminare, sunet si editare. Invitat special este in acest an norvegianul Thomas Diseth, unul dintre specialistii in productia de film documentar si detinatorul unui premiu Emmy.

Va fi cu siguranta o editie interesanta. Daca sunteti prin Vama Veche si sunteti pasionati de fotografie, nu ar strica sa treceti pe la festivalul VSLO.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *