Ceasurile inteligente cu Android Wear functioneaza acum si cu smartphone-urile Apple

O adoptie la scara mai larga pentru smartwatch-urile cu Android Wear era conditionata cu siguranta si de incompatibilitatea cu smartphone-urile Apple, cele mai populare la ora actuala printre utilizatorii cu bugete mai generoase. Atata timp cat aceste ceasuri inteligente erau compatibile numai cu telefoane cu sistem de operare Android, Google pierdea o piata cu adevarat importanta.

Se auzeau zvonuri ca se lucreaza la o astfel de aplicatie pentru iOS, si iata ca acestea au fost adevarate. De pe blogul oficial Google aflam ca acum exista aplicatie Android Wear si pentru iOS, care va putea fi descarcata pe smartphone-urile iPhone 5 sau mai noi, cu sistem de operare iOS 8.2 sau mai recent.

Totusi, din cate am inteles, momentan poate fi utilizat cu telefoanele Apple doar un singur smartwatch, anume LG Watch Urbane. Totusi, Google promite ca in viitorul apropiat toate ceasurile cu Android Wear vor avea suport pentru iOS, chiar si modelele de la Huawei sau Motorola.

AndroidWearforiOS

De mentionat ca pe un iPhone aplicatia Android Wear nu ofera chiar toate functiile de pe Android, dar nici complet inutila nu este. De exemplu, afiseaza tot felul de notificari, permite citirea mesajelor sau stabilirea scopurilor zilnice pentru exercitiile fizice, afiseaza rapoarte zilnice sau saptamanale despre acestea, ofera informatii din calendar, despre trafic sau despre calatoriile cu avionul.

Aplicatia Android Wear va contoriza automat pasii facuti sau parametrii alergarii, afiseaza pulsul masurat de senzorul de pe ceas si permite cautari vocale daca rostiti formula magica – “OK Google”.

Sa vedem acum daca vor creste vanzarile de smartwatch-uri cu Android Wear… Care mai au o limitare majora – anume autonomia de utilizare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *