Moto 360, la a doua generatie (IFA Berlin 2015)

Moto 360 este un smartwatch care mi-a placut destul de mult, in ciuda faptului ca are o autonomie slaba. Iata ca Motorola a anuntat doua noi ceasuri inteligente la IFA Berlin 2015- noul Moto 360 si Moto 360 Sport. Amandoua vor fi pe piata pana la finele acestui an.

Noul Moto 360 are preturi cuprinse intre 300USD si 430USD, in functie de preferintele de personalizare ale fiecaruia. Practic, cumparatorii pot alege din aproximativ 300 de combinatii posibile de dimensiuni, finisaje metalice si texturi ale corpului, precum si tot felul de bratari metalice sau din piele.

Noul Moto 360 are aceeasi forma rotunda, numai ca acum vine in doua dimensiuni: 42mm (rezolutie 360 x 325 pixeli) si 46mm (rezolutie 360 x 330 pixeli). Nici de aceasta data ecranul nu este complet circular, avand acelasi mic semicerc de culoare neagra la baza. Care poate deveni deranjant din punct de vedere vizual in cazul folosirii unui cadran digital intr-o nuanta deschisa la culoare.

Dupa cum se observa, rotita de control a meniului s-a mutat in dreptul orei 2. Si, dupa cum am mai spus, acum cureaua poate fi schimbata. Modelele de curea propuse sunt din piele si din otel.

moto360_3

 

Ceasul are senzor de puls, conectivitate Wi-Fi pentru a ramane in legatura cu telefonul chiar daca acesta a iesit din raza de acoperire Bluetooth, permite incarcarea prin inductie electromagnetica si promite o autonomie de pana la 2 zile. Tot cam putin as spune eu, nu este de ajuns pentru ca experienta de utilizare sa fie optima. Modelul de 42mm are un acumulator de 300mAh iar al celui de 46mm este dede 400mAh.

Ambele modele sunt motorizate de un procesor Qualcomm Snapdragon 400 tactat la 1.2GHz, 512MB memorie RAM si au o capacitate de stocare interna de 4GB.

Un videoclip oficial, in continuare.

Normal, noul Moto 360 functioneaza pe bazele sistemului de operare Android Wear si, din cate cred, va fi si el compatibil cu smartphone-urile Apple.

Moto 360 Sport

 

Moto 360 Sport, la fel ca si noul Moto 360, este certificat IP67. Dar este un ceas inteligent dedicat in special celor care practica frecvent activitati fizice. Vine cu o carcasa si curea din silicon.

Inca nu a fost anuntata disponibilitatea lui pe piata.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *