Runtastic Moment – Colectie de smartwatch-uri pentru fitness (IFA Berlin 2015)

Runtastic, dezvoltatorul popularei aplicatii de fitness cu acelasi nume cumparata de Adidas anul acesta, a anuntat ceasul inteligent Runtastic Moment la IFA Berlin 2015. Unul, normal, util in special la monitorizarea activitatilor de fitness. De fapt a fost lansat o intreaga colectie, cu mai multe modele, pentru toate gusturile.

De mentionat ca sunt primele device-uri wearable cu o forma traditionala de ceas pe care le produce aceasta companie. Pana acum mai lansase tot felul de accesorii pentru monitorizarea activitatilor fizice, cum ar fi cititorul de puls, bratara de fitness Runtastic Orbit, ceasuri cu GPS, niste casti si altele.

Fara ecran tactil si nici macar digital, insa cu toti senzorii necesari pentru masurarea pasilor, ai distantei, a calitatii somnului sau caloriilor consumate. Un mic led indica cat de aproape esti de scopul propus. De asemenea, ceasul Runtastic Moment vibreaza daca ai fost inactiv o perioada prea lunga de timp.

Nu, nu vei vedea alte notificari pe el, nu vei citi sms-uri sau rss feedere. Insa lipsa ecranului digital si tactil, precum si a functiilor obisnuite pe alte ceasuri inteligente, induce o autonomie de pana la 6 luni!!! Mai zic inca o data – 6 luni! De mentionat ca functioneaza cu o baterie standard de ceas.

Ceasul Runtastic Moment poate fi scufundat pana la o adancime de 50 de metri, tine stocate datele colectate pentru o perioada de o saptamana si se sincronizeaza cu smartphone-ul prin intermediul aplicatiei Runtastic Me. Toate datele colectate sunt vizibile doar pe ecranul smartphone-ului. 

Runtastic Moment

Ceasul vine in 4 colectii: Fun, Basic, Elite si Classic. In total, 10 modele cu un design unic in diverse combinatii de culori si materiale. Fun si Basic au preturi de pornire de la 129$ iar Elite si Classic pornesc de la 179$.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *