Revo Build – Mini PC-ul modular de la Acer (prezentat la IFA Berlin 2015)

Interesante noile PC-uri modulare de la Acer, Revo Build. Ma mir ca nu au aparut mai devreme astfel de sisteme PC, care sa permita upgrade-ul intr-un mod pe cat se poate de simplu.

Aceasta noua serie de mini PC-uri Revo Build (M1-601) are o constructie modulara, astfel ca permite upgradarea fara a umbla in carcasa, fara a surubari sau alte inginerii complicate. Practic, utilizatorii achizitioneaza unitatea de baza cu o carcasa are are dimensiunile 125 x 125 mm, peste care pot pune alte module prin intermediul unor conectori speciali cu pini si a unoi magneti, pentru aliniere.

Modulele suplimentare pot fi cu hard disk-uri de 500GB/1TB , cu o bateria externa cu incarcare wireless pentru smartphone, cu un sistem audio si microfoane sau chiar cu o placa video suplimentara.

Unitatea de baza vine cu procesor Intel Pentium sau cu Intel Celeron, grafica Intel HD integrata si pana la 8GB de memorie RAM DDR4. Din cate am inteles, sistemul nu trebuie oprit pentru a adauga sau scoate un modul suplimentar.

Desi ma asteptam sa fie un sistem in stadiu de prototip, nu este chiar asa. Se pare ca Revo Build va fi disponibil in Romania din luna noiembrie, cu preturi incepand de la 1100 Lei.

Acer Revo Bulid

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *