Router-ul RT-AC5300 de la ASUS (prezentat la IFA Berlin 2015)

De la generatie la generatie creste numarul de antene la routerele wireless de top ale taiwanezilor de la ASUS. Ultimul router pe care l-am testat, RT-AC87U, avea nu mai putin de 4 antene. Si ramane in continuare unul dintre cele mai performante routere pe care am avut ocazia sa le folosesc.

Iata ca la IFA Berlin 2015 au prezentat unul nou, RT-AC5300, cu nu mai putin de 8 antene, pentru o acoperire Wi-Fi superioara (pana la 500mp) si o conexiune stabila. Dar si cu performante de top, care isi pot dovedi utilitatea in special in cadrul unor firme.

Noul router ASUS RT-AC5300 are un chipset Broadcom NitroQAM si este de tip tri-band: are o banda de 2.4GHz cu transfer de pana la 1000Mbit/s si inca doua benzi de 5GHz, fiecare cu o rata de transfer de pana 2167Mbit/s. De asemenea, router-ul are functie Tri-Band Smart Connect care se asigura ca fiecare dispozitiv conectat este alocat automat celei mai potrivite benzi de frecventa, totul pentru maximum de viteza si stabilitate.

Are si tehnologie Link Aggregation (802.11ad), care poate combina doua porturi LAN intr-o conexiune cablata de 2Gbit/s, utilizand doua cabluri de retea. De amintit si suportul Multi-user MIMO (MU-MIMO) care permite dispozitivelor sa se conecteze la vitezele lor maxime, fara sa le fie afectate performantele de transfer de date.

Nu-i lipseste AiProtection cu securitate Trend Micro si nici cloud-ul personal AiCloud 2.0, pentru accesarea in siguranta a fisierelor de oriunde din internet sau din reteaua interna. Nu-i lipseste portul WAN Gigabit si nici switch-ul LAN cu alte patru porturi Gigabit. De asemenea, are doua porturi USB: unul USB 3.0 si altul USB 2.0, bune pentru atasarea unor solutii de stocare externe sau pentru functia de printare in retea. De asemenea, permite conectarea la internet si prin intermediul unui modul USB 3G/4G.

Router-ul ASUS RT-AC5300 nu va fi unul ieftin, chiar deloc. Are un pret in jurul a 400 de dolari. Inca nu stiu cand va fi disponibil la noi in tara dar voi incerca sa aflu.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *