Muzica de vineri Ugly Kid Joe

Ugly Kid Joe e o trupa pe care multi dintre cei peste 30 de ani o tin bine minte. Au avut un hit urias cu “Everything About You”, pe urma un altul cu “Cats in the Cradle” (ambele de pe albumul ) dupa care, desi au mai scos trei albume bune, nu au mai ajuns la nivelul acela de popularitate si au disparut pur si simplu.

De altfel, trupa a incetat sa mai existe la un moment dat, prin 1997. Pacat, caci momente bune au avut din plin, umor din plin. Pe langa asta, erau o pata de culoare in peisajul grunge oarecum lipsit de bunadispozitie al acelor ani (desi au facut si destule piese serioase).

Personal, mi-au placut tot timpul mult si am continuat sa le scot periodic albumele de la naftalina. De asta am si fost bucuros cand am auzit ca Ugly Kid Joe s-au reunit in 2010 (de altfel, am si mentionat acest lucru in aceasta rubrica, atunci cand am vorbit despre Richards / Crane), proiect al solistului Whitfield Crane.

De la reunire, Ugly Kid Joe a cantat live, dar a scos si un EP, “Stairway to Hell pe numele sau, care prevestea treburi foarte bune. Ei bine, iata ca iadul a inghetat si, la capatul unei campanii pe Pledge Music, campanie care a avut succes (peste 200% finantat), trupa revine cu “Uglier Than They Used Ta Be”, primul LP al sau in 19 ani.

Am fost printre cei care au “pledge-uit” la campanie (imi lipseau, sincer sa fiu), si nu am fost dezamagit. Discul e Ugly Kid Joe in maxima forma, cu un Whitfield Crane pus din plin in valoare si un sound un pic mai modern pe alocuri si cu invitat Phil Campbell de la Motorhead pe trei piese, inclusiv un Ace of Spades al trupei in care isi castiga existenta.

De pe acest album, pe care vi-l recomand spre ascultare, ascultam piesa cu care incepe, “Hell Ain’t Hard to Find”

Si daca e sa fie ceva de pe vremuri, musai “Everything About You”

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *