Surface Book, de la Microsoft (sau cum trebuie sa fie un portabil hibrid)

Nu m-am declarat niciodata un fan al tabletelor Surface de la Microsoft, desi sunt unele dintre cele mai interesante tablete cu Windows de pe piata. Singurul motiv pentru care nu mi-as cumpara o astfel de tableta, chiar si cu husa cu tastatura incorporata, este unul de natura practica: nu este comoda la utilizarea in conditii de portabilitate.

In sensul ca o pozitie stabila pentru lucru nu poate fi obtinuta decat pe un birou sau pe o suprafata utila mai generoasa. Nu prea poti sa o asezi pe picioare cand stai pe un scaun sau un fotoliu, la fel cum ai face-o cu un laptop. Cel putin asta este impresia mea; daca gresesc, veniti cu alte argumente.

In schimb, noul portabil hibrid 2-in-1 Surface Book chiar imi place, are cam tot ceea ce trebuie pentru a multumi chiar si pe cei mai pretentiosi dintre utilizatori: este usor si subtire, se bazeaza pe cea de-a sasea generatie de procesoare Intel, are o placa grafica suplimentara si promite o autonomie de pana in 12 ore. Si arata si al naibii de bine, este atragator din punct de vedere al design-ului.

Avem si o prezentare video oficiala pentru Surface Book.

Fiind un portabil hibrid 2-in-1 se poate transforma imediat intr-o tableta, prin detasarea ecranului de corpul cu tastatura. Interesant este faptul ca in corpul cu tastatura se gaseste si o placa grafica suplimentara de origine Nvidia. Tot aici sunt incorporate doua porturi USB 3.0 si un slot SD. De asemenea, are si un port miniDisplay pentru atasarea la ecrane mai mari. De mentionat ca tastatura are iluminare de fundal.

Microsoft Surface Book

Dupa cum observati, sistemul de prindere al tabletei de corpul cu tastatura este flexibil, astfel ca poate fi ajustata pozitia de lucru intr-un mod pe cat se poate de simplu si intuitiv. Sistemul de andocare permite asezarea tabletei cu ecranul in sus, deasupra tastaturii, sau in pozitie de prezentare.

Exista si un stylus Surface Pen care poate fi prins de tableta printr-un sistem magnetic. Desi parca nu ar fi fost nevoie, Surface Book are o camera foto de 8MPix pe spate, capabila sa filmeze full HD. Frontal este dispusa o alta de 5Mpix, buna pentru videoconferinte.

Microsoft Surface Book

Configuratia tehnica a lui Surface Book este urmatoarea:

  • Ecran de 13.5 inchi, format 3:2, rezolutie 3000×2000 pixeli;
  • Procesoare Intel Core i5 sau i7 de generatia a 6-a;
  • 8GB sau 16GB memorie RAM;
  • Placa grafica suplimentara Nvidia GeForce;
  • Stocare pe SSD-uri de 128GB, 256GB, 512GB sau 1TB;
  • Camere foto de 8Mpix si de 5Mpix;
  • Sistem de operare Windows 10;
  • Dimensiuni: 312.3mm x 232.1mm x 13.0 – 22.8mm;
  • Cantareste 1516 grame.

Mai multe detalii despre Surface Book pot fi aflate de pe site-ul oficial Microsoft.

Consider ca prin lansarea Surface Book Microsoft da o lectie de genul “asa trebuie sa arate un sistem portabil hibrid” tuturor integratorilor care activeaza pe aceasta piata. Nu mai trebuie decat sa o vedem la treaba pentru a ne convinge pe deplin de capacitatile sale native.

In schimb, nu va fi deloc o tableta ieftina, preturile ei incepand de la 1500 de dolari.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *