Doua noi camere compacte de la Canon, in curand (Update!)

Consider in continuare ca o camera compacta performanta este cea mai potrivita intr-o vacanta. In primul rand pentru comoditatea in utilizare, pentru ca nu mai trebuie sa schimbi tot felul de obiective sau sa porti cu tine o trusa foto voluminoasa si grea de cele mai multe ori. O camera foto compacta, cu un senzor bun, o optica de calitate si control manual avansat este tot ceea ce imi doresc sa iau cu mine intr-o vacanta.

Si in continuare va sfatuiesc cu drag sa aveti si o camera foto cu voi in vacanta, sa nu faceti poze doar cu un smartphone. Calitatea rezultatelor foto-video este net superioara, ca sa nu mai vorbim de manevrabilitate si de versatilitatea in utilizare.

Iata ca japonezii de la Canon ne vor oferi cat de curand au anuntat doua noi camere compacte interesante: este vorba despre modelele G5X si G9X.

Canon G5X Canon G5X

Canon G5X este modelul care imi place mai mult, pentru ca este capabila sa ofere un control manual avansat. Specificatiile acesteia ar putea fi urmatoarele:

 • Senzor de 1 inchi CMOS cu o rezolutie de 20.2MPix;
 • Procesor de imagine DIGIC 6;
 • Lentile cu zoom optic 4.2x (24-100mm echivalent 35mm) si diafragma f/1.8-2.8;
 • Vizor electronic cu o rezolutie de 2.36 milioane de puncte;
 • Ecran de 3.0 inchi pivotabil si cu o rezolutie de 1.04 milioane de puncte;
 • Filmare Full HD 1080p/60 fps;
 • Wi-Fi, NFC;
 • ISO 100-12800;
 • Rafala cu 5.9 fps;
 • pret 799 dolari.

Canon G5X Canon G5X

Dupa cum vedeti, are o rotita de control dispusa frontal si inca in jurul obiectivului, asa ca permite schimbarea rapida a timpului de expunere si a diafragmei. Are si o rotita pentru compensarea expunerii. Nu-i lipseste un vizor electronic, util pentru o incadrare mai exacta in zilele puternic insorite, iar ecranul este rabatabil, astfel ca puteti aborda extrem de usor unghiurile dificile de fotografiere, sau de filmare.

Are incorporat si un modul Wi-Fi, pentru transferul rapid al fotografiilor pe smartphone-uri si tablete.

 

Canon G9X Canon G9X

Celalalt model, Canon G9X, are dimensiuni mai compacte si un design mai premium, mai stilat, mai pe gustul publicului feminin.

Cateva specificatii:

 • Senzor de 1 inchi CMOS cu o rezolutie de 20.2MPix;
 • Procesor de imagine DIGIC 6;
 • Lentile cu zoom optic 3x (28-80mm echivalent 35mm) si diafragma f/2.0-4.9;
 • Ecran tactil de de 3.0 inchi cu o rezolutie de 1.04 milioane de puncte;
 • Filmare Full HD 1080p/60 fps;
 • Wi-Fi, NFC;
 • ISO 100-12800;
 • Rafala cu 6 fps;
 • pret 529 dolari.

Vad ca nu-i lipseste inelul de control pozitionat in jurul obiectivului. Nu are vizor electronic si nici ecran rabatabil.

Revenim cu detalii cat de curand. Pana atunci, poate aflati mai multe despre compacta G7X pe care am utilizat-o in vara ce tocmai a trecut.

Sursa. (Traduceti)

Update.

Au aparut pe net alte imagini cu noua camera Canon G5X.

Canon-PowerShot-G5x-1 Canon-PowerShot-G5x-2 Canon-PowerShot-G5x-3 Canon-PowerShot-G5x-4

 

Avem si comunicatul de presa pentru Romania.

București, România, 13 octombrie 2015 – Canon își extinde astăzi prestigioasa sa serie PowerShot G cu două noi adiții, PowerShot G5 X și PowerShot G9 X. Ambele modele oferă o calitate a imaginii fără compromisuri, combinând un senzor CMOS de tip 1.0, retro-iluminat, de 20,2 megapixeli, cu un procesor DIGIC 6 – totul incorporat în două carcase compacte și portabile.

Modelul PowerShot G5 X este ideal pentru entuziaștii care își doresc un nivel de control și calitate comparabile cu DSLR, în timp ce PowerShot G9 X este perfect pentru cei care vor să-și exploreze creativitatea printr-o cameră foto premium compactă, capabilă să încapă într-un buzunar și să surprindă momente interesante.

Putere pentru imagini uimitoare
De la peisaje cuprinzătoare la portrete în prim-plan, modelul PowerShot G5 X vă ajută să surprindeți cu ușurință fotografii uimitoare, cu efecte de blur de fundal și bokeh, datorită obiectivului său zoom 4.2x superangular de 24mm, ultra-luminos (f/1.8 – 2.8), cu o diafragmă cu 9 lamele. Iar cu modelul PowerShot G9 X puteți surprinde imagini clare, foarte detaliate, chiar și în mișcare sau în condiții dificile de luminozitate, datorită obiectivului superangular de 28mm, cu f/2 – 4.9 și zoom optic 3x.

Comenzi intuitive, design atemporal
Modelul PowerShot G5 X vă permite să explorați un număr extins de funcții și setări fotografice, toate într-o carcasă compactă. Pentru fotografii mai avansați, vizorul său electronic OLED centrat, de înaltă rezoluție, oferă un nivel de manevrare echivalent cu al unui aparat DSLR, confort maxim în timpul fotografierii, și este ideal pentru fotografii care doresc să fie mereu cu un ochi asupra acțiunii. Fie că imortalizați arhitectura unui oraș în vacanță sau surprindeți perspective de ansamblu, ecranul touch inclinabil, cu unghi variabil al camerei foto PowerShot G5 X vă ajută să faceți fotografii unice, dintr-o varietate de unghiuri.

Camera foto PowerShot G9 X vă oferă toate funcțiile de care aveți nevoie pentru a vă exprima creativitatea și a surprinde momente neașteptate. Este cu 25% mai subțire decât modelul PowerShot G7 X, mai compact și potrivit pentru fotografii care își doresc o calitate premium a imaginii chiar și în mișcare. Ecranul touch de înaltă rezoluție, intuitiv și mare (3 inch), vă permite să vă exercitați controlul creativ simplu, din vârful degetelor, cu acces facil la setările și funcțiile camerei foto, totul într-o carcasă ușoară și plină de stil. Pentru ambele modele, Inelul pentru Controlul Obiectivului poate fi desemnat rapid pentru controlul diferitelor funcții fotografice, inclusiv diafragma și viteza declanșatorului.

Prietenii și familia, în distribuția următorului dvs. film
Puteti deveni  un cineast cu noile modele PowerShot G5 X și PowerShot G9 X –eliberati-vă creativitatea prin funcția Film Manual, și filmați în Full HD la uimitoarea calitate de 60p, cu control deplin asupra diafragmei, vitezei declanșatorului și ISO. Pentru o filmare stabilă în timpul deplasării sau alergării, ambele camere foto-video includ sistemul Advanced Dynamic IS (pe 5 axe. În plus, utilizatorii care își doresc și mai mult control pot obține focalizare perfectă prin funcția de peaking MF, pot crea un efect cinematic de focus pull prin intermediul ecranului touch, și își pot ajusta filmarea prin rata variabilă a cadrelor pe secundă.

Împărtășiți-vă creativitatea

Noile modele PowerShot G5 X și PowerShot G9 X dispun de o suită de moduri creative avansate și funcții de conectivitate care vă permit să vă exprimați – fie că surprindeți peisaje de noapte prin modul îmbunătățit Star Mode, sau adăugați automat filtre retro, în modul Creative Shot. Fotografierea de la distanță prin Wi-Fi vă permite un control manual deplin al funcțiilor-cheie ale camerei foto de pe dispozitivul dvs. inteligent, și vă oferă libertatea de a explora montaje creative pentru fotografiere. Conectivitatea Wi-Fi și Dynamic NFC încorporate vă ajută să transferați cu ușurință fotografiile și videoclipurile pe dispozitivul dvs. inteligent și să le partajați direct pe rețelele sociale, sau chiar să faceți back-up al imaginilor pe servicii de cloud precum irista și Google Drive, direct de pe camera foto, astfel încât să nu pierdeți amintirile importante.

Funcții-cheie ale modelului PowerShot G5 X:

 • Calitate premium a imaginii, cu manevrare clasică de tip DSLR
 • Partajare instantanee a fotografiilor dvs. cu restul lumii
 • Exprimați-vă creativitatea, prin control și viteze experte
 • Creați filme impresionante în Full HD
 • Ustensile profesioniste pentru a vă sprijini stilul creativ

 

Funcții-cheie ale modelului PowerShot G5 X:

 • Cameră foto subțire, de buzunar, cu o calitate premium a imaginii
 • Partajare instantanee a fotografiilor dvs. cu restul lumii
 • Creat pentru spontaneitate și creativitate
 • Creați filme impresionante în Full HD
 • Control minunat de simplu

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *