Vezi cum aratau sistemele de operare Windows 1.01 si Windows 3.0!

Windows este cel mai popular sistem de operare pentru PC-uri. Windows 1.0 a fost lansat la 20 noiembrie 1985, acum nu mai putin de 30 de ani!

In 1987 a fost lansat Windows 2.0, proiectat special pentru Intel 286. A fost primul care avea Control Panel. Iar Windows 3.0 apare in 1990 cu suport pentru procesoarele Intel 386. Avea Program Manager, File Manager dar si Print Manager.

Daca sunteti interesati despre istoria acestui sistem de operare, puteti afla mai multe de aici.

windows_1

Iata ca acum puteti vedea si experimenta primele sisteme de operare Microsoft chiar in browser-ul de internet. De exemplu, aici gasiti un demo al versiunii Windows 1.01. Nu-i lipsesc primele versiuni de Notes, Clock sau Paint.

windows_3

Iar aici gasiti un demo al versiunii Windows 3.0.

Sper sa va placa, mie mi-au trezit nostalgii, mi-au adus aminte cum lucram acum 20 de ani pe primul meu PC.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *