Primul router wireless de la Synology

Compania Synology, cunoscuta in principal pentru solutiile sale de stocare in retea, intra si pe piata routerelor wireless cu modelul Router RT1900ac, care promite performante profesionale la un pret decent, adresat segmentului consumer.

Synology Router RT1900ac este un router wireless dotat cu trei antene ajustabile si tehnologie 802.11ac, ce permite viteze de transfer combinate de pană la 1900Mbps. Are procesor dual core tactat la 1.0GHz, switch cu patru porturi standard Gigabit Ethernet LAN dar si port USB 3.0 si un slot SD (SDXC), pentru partajarea fisierelor digitalte de pe solutii externe de stocare.

Synology Router RT1900ac vine cu sistemul de operare Synology Router Manager, care are tot felul de functii care pot fi adaugate prin intermediul unor pachete add-on disponibile in centrul de descarcare. Astfel, routerul poate avea si roluri de server pentru servicii gen VPN, RADIUS sau DNS, precum si altele pentru download sau pentru redarea materialelor multimedia. Facilitati pe care le-am vazut de altfel si la NAS-ul Synology DS515play.

De asemenea, noul router wireless are si Control Parental, care permite filtrarea paginilor de web sau stabilirea unui interval de timp in care anumite dispozitive sa aiba acces la internet.

Administrarea lui se poate face atat prin intermediul unui browser de internet dar si cu ajutorul aplicatiei DS Router de pe dispozitive cu Android si iOS.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe pagina oficiala a Synology.

Synology Router RT1900AC Synology Router RT1900AC

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *