Cubi N – Mini-sistem PC de la MSI

Imi plac mini-sistemele PC, in primul rand pentru ca sunt extrem de usor de amplasat pe un birou sau pe langa un televizor. Modelele mai ieftine sunt bune in general pentru aplicatii uzuale, pentru informare, office, navigare pe internet, comunicare si eventual vizualizarea unor filme la rezolutie High Definition. Mai putin la gaming. Si ma refer in special la mini-pc-urile cu racire pasiva, cu procesoare Intel Celeron sau Intel Atom.

V-am aratat de curand modelul AsRock Beebox, comercializat si la noi in tara la preturi chiar atragatoare. Acum a venit randul unui echipament similar, de la o alta companie taiwaneza, MSI.

Se numeste MSI Cubi N si are urmatoarea fisa tehnica:

  • Procesor: quad-core Intel Celeron N3150 tactat la 1.6 GHz, cu Turbo Boost pana la 2.08GHz;
  • Chipset: SoC Intel Braswell;
  • Placa grafica: Intel HD Graphics;
  • Memorie RAM: 4GB DDR3L, upgradabila pana la 8GB;
  • Stocare: 1xmSATA, 1 x SSD/HDD de 2.5 inchi;
  • Retea: Intel 3165 802.11AC, Bluetooth BT4.0, Ethernet;
  • Cititor de carduri 3-in-1 (SDXC, MMC, MS);
  • Conectica: 4 x USB 3.1, 1 x HDMI, 1 x D-Sub, 1xRJ45.

Normal, vine cu un sistem de prindere VESA, util la montarea pe spatele monitorului sau al televizorului. Si, pentru ca are racire pasiva, promite a fi un sistem silentios.

De asemenea, producatorii sustin ca este capabil sa afiseze imagini pe ecrane cu rezolutie 4K.

Din cate am inteles, MSI Cubi N are un pret de aproximativ 200 de Euro. Nu se mentioneaza nicaieri daca in banii astia va avea macar un SSD mSATA de 128GB sau sistem de operare Windows 10 preinstalat.

Sunt curios daca va ajunge si pe la noi prin tara.

MSI Cubi N

Cu siguranta vom vedea tot mai multe astfel de la mini-echipamente. De la toti integratorii taiwanezi.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *