Ce gadgeturi interesante am vazut la Microsoft Summit 2015

Sunt cu ceva treburi de serviciu pe aici pe la Microsoft Summit 2015, poate unul dintre cele mai importante evenimente de profil de la noi din tara. Am avut cateva momente libere, asa ca m-am plimbat putin printre spatiile expozitionale ale firmelor prezente aici.

Din intamplare, prima oprire a fost in spatiul Microsoft, care m-a atras prin abundenta de echipamente cu Windows 10 expuse. Curios, le-am trecut in vedere pe rand, mai ales ca pe unele dintre ele nu le-am vazut deloc pana acum. Deh, in comparatie cu acum cativa ani buni, agentiile de PR parca nu mai sunt la fel de active.

Deci, ce gadget-uri mi s-au parut interesante in spatiul expozitional Microsoft de la Summit 2015?

Mi-a atras atentia in primul rand ultraportabilul Toshiba Radius 12, un echipament construit pentru cei care vor sa-si desfasoare activitatea de oriunde s-ar afla. Usor, bine construit, este unul dintre cele mai reusite ultraportabile la ora actuala.

Modelul expus aici are un procesor Intel Core i7-6500U, 8GB memorie RAM si, normal, ecranul se poate roti la 360 de grade pentru a-l putea utiliza si in mod tableta.

Un alt laptop interesant, despre care am impresia ca nu este comercializat la noi in tara, este HP Star Wars Edition, dedicat in principal pasionatilor de gaming.

Arata foarte bine. Pasionatii trilogiei Star Wars vor aprecia cu siguranta desenele de pe capac dar si cele de pe zona de sprijin a palmelor. Normal, este o masina performanta: are un procesor Intel Core i5-6200U, 6GB memorie RAM si o placa grafica Nvidia GeForce 940M. Are un ecran full HD de 15.6 inchi si un hard disk de 1TB.

Au aparut acolo si cei de la ASUS Romania pentru a expune noul laptop de gaming ASUS ROG G752, pe care il voi primi si eu in curand pentru o tura de cateva saptamani.

Noua generatie este mai subtire decat precedenta, vine cu noi elemente stilistice si alta paleta coloristica, arata bine, imi place. Modelul expus este dotat cu un procesor Intel Core i7-6700HQ, nu mai putin de 64GB memorie RAM si o placa video Nvidia GeForce 970M. Normal, are un sistem de stocare hibrid, cu SSD pentru sistemul de operare si hard disk pentru colectia de filme, muzica si jocuri.

Nu puteam trece cu vederea doua accesorii Microsoft pentru tablete: Microsoft Foldable Keyboard si Microsoft Universal Mobile Keyboard.

Microsoft Foldable Tablet este usoara, subtire si se pliaza, astfel incat o poti purta fara probleme impreuna cu tableta.

Microsoft Universal Mobile Keyboard are o carcasa din plastic si un suport pentru asezarea tabletei sau telefonului in pozitie fixa.

Momentan atat de la Microsoft Summit 2015, revin cu alte portabile sau echipament interesante…

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *