Google Maps Navigation cu indicatii offline

Google Maps va oferi indicatii turn-by-turn si offline, a anuntat Google intr-un post pe blogul oficial Google Maps.

In conditiile in care tot mai multa lume se foloseste de aplicatia mobila Google Maps ca de un sistem de navigatie, acest lucru face aplicatia si mai utila. In felul acesta vei putea sa ai indicatii si acolo unde nu ai semnal sau, de exemplu, atunci cand esti in concediu in strainatate.

Si pana acum puteai downloada o sectiune de harta si sa o vezi offline, dar de acum inainte, spune Google, vei avea optiunea Download cand cauti o zona, oras sau altceva. Odata downloadata zona, aplicatia va trece in modul offline cand nu ai conexiune de date si iti va oferi indicatii la fel ca si atunci cand aceasta conexiune exista.

Cum tot mai multi folosesc Here Maps tocmai pentru navigatia offline, acest lucru face din Google Maps o alternativa serioasa. Cand conexiunea e restabilita, se revine la modul online. Hartile, asigura Google clientii, se downloadeaza doar prin WiFi, pentru a nu iti supraincarca factura.

Noile functii vor fi disponibile in noua versiune de Android, care a inceput sa plece spre utilizatori, dar vor ajunge si pe iOS in curand.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *