Noi unitati NAS de la QNAP – cu HDMI, telecomanda si functii multiple de server

QNAP Systems a lansat unitatile de stocare NAS TS-251+ și TS-451+ care dispun de soluții de virtualizare si de backup, transcodare video in timp real si offline, iesire HDMI cu telecomanda si multe alte functii care s-ar putea dovedi utile atat in cadrul unor mici firme cat si in mediile casnice.

TS-251+ si TS-451+ au procesoare quad-core Intel Celeron tactate la 2GHz ( cu burst pana la 2.42GHz), 2GB/8GB memorie RAM DDR3L, doua porturi Gigabit LAN, doua porturi USB 3.0 si inca doua USB 2.0. Porturile USB pot fi folosite atat la conectarea unor solutii de stocare externe, pentru backup-ul datelor stocate pe NAS de exemplu, dar si a unei tastaturi sau a unui mouse, pentru controlul sistemului de operare si al aplicatiilor atunci cand NAS-ul este conectat la un ecran mai mare prin intermediul HDMI.

Da, prin QvPC, utilizatorii pot accesa direct datele stocate, pot rula multiple masini virtuale, pot naviga pe internet sau pot vizualiza filme la rezolutie 1080p cu sunet 7.1 HD. Noile NAS-uri au chiar si telecomanda pentru controlul aplicatiilor multimedia de la distanta. Continutul multimedia poate fi accesat si pe dispozitive portabile prin intermediul DLNA, Apple TV sau Chromecast.

Noile modele au sistem de operare QTS 4.2 si o varietate de functii utile, asa cum ne-au obisnuit de altfel cei de la QNAP. Pot fi rulate multiple aplicatii pe masini virtuale bazate pe Windows, Linux, UNIX sau Android, poate fi realizat backup chiar si in cloud, pot fi instalate roluri multiple de server (e-mail, DNS, VPN, wordpress, statie de supraveghere etc). Permit partajarea fisierelor intre platforme cu Windows, Linux si Unisc, au suport pentru Active Directory, LDAP si Windows ACL.

Noile modele NAS TS-251+ si TS-451+ vor fi disponibile in Romania la urmatoarele preturi: TS-451+-8G – 519 EUR, TS-451+-2G – 399 EUR, TS-251+-8G – 399 EUR, TS-251+-2G – 279 EUR. Normal, preturile nu includ si unitatile de stocare (HDD sau SSD).

QNAP

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *