Parada Militara, Bucuresti, 1 Decembrie 2015 (alte cateva imagini)

(1 Decembrie 2015, prima parte)

…apoi a urmat tehnica de lupta motorizata.

Am vazut trecand pe deasupra noastra elicoptere IAR – 330 Puma, o aeronava de transport C-130 Hercules dar si vreo sase avioane MIG-21 LanceR. Plus trei avioane de acrobatie care lasau in urma fum in culorile drapelului national, rosu, galben si albastru.

Apoi au aparut vehiculele terestre de lupta, cum ar fi masinile speciale de teren URO VAMTAC, transportoarele PIRANHA, masinile de lupta Jderul, tab-urile B 33 Zimbru dar si tancurile TR85 M1 Bizonul, care au trecut prea in mare graba. Si au lasat in urma fum, mult fum…

Am vazut si transportoarele cu aruncatoare de proiectile LAROM, vehiculele de lupta tip Humvee, masini si motociclete ale serviciului de protectie si paza, ale trupelelor speciale ale armatei si ministerului de interne, plus vehicule ale Jandarmeriei si Pompierilor. Au fost prezente si masini ale Politiei Romane si ale Serviciului de Frontiera. Si multe altele, pe care le puteti vedea in imaginile de mai jos.

La finele paradei au defilat si cateva mici detasamente de cavalerie ale Armatei Romane, frumosii cai fiind apreciati pe masura atat de catre copii, cat si de parinti sau de bunici.

Pe la 12.00 s-a terminat parada, asa ca am luat-o usurel, pe jos, inapoi catre casa. Lume ca la balamuc, parca ieseam de pe stadionul national dupa o partida de fotbal. Din cate am inteles au fost cam 10.000 de oameni acolo. Eu banuiesc totusi ca au fost mai multi.

La intoarcere am mers tot drumul pe jos, pentru ca nu a mai fost chip sa ne urcam in tramvaiul 32, nu suport inghesuiala. Ma rog, tocmai veneam de la una, asa ca ma saturasem… Asa ca am marsaluit usor catre casa, am mai oprit sa luam niste covrigi calzi, pe care i-am mancat…

Pe la orele 13.00 am ajuns acasa unde, la popota noastra familiala, dupa cum ne fusese promis, ne astepta o delicioasa masa de pranz, mai exact o ciulama de ciuperci si o mamaliguta, aburinde amandoua. Plus niste galuste cu prune delicioase…

Alte cateva imagini de la Parada Militara organizata in Bucuresti cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, la 1 Decembrie 2015.

Imagini din prima parte a Paradei Militare de 1 Decembrie 2015 pot fi vazute aici.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *