ASUS QM1 – Pentru Windows pe televizor

Și ASUS are un mini-computer care îți poate transforma vechiul televizor într-unul inteligent, cu sistem de operare Windows 10. Exact, o clonă de Intel Compute Stick, dar una bazată pe un procesor de nouă generație – Intel Atom x5-Z8300 (procesor quad-core tactat la 1.44GHz, cu Turbo Boost până la 1.84GHz).

Numit Asus QM1-C006, acesta are 2GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32GB, plus slot microSD, port USB 2.0 pentru conectarea tastaturii și a mouse-ului, modul Wi-Fi tip 802.11b/g/n dar și Bluetooth 4.0.

La televizor (sau monitor) se conectează prin intermediul unui port HDMI 1.4a și vine cu sistem de operare Windows 10 Home Edition. Văd că alimentarea micro-unității PC se face tot printr-un port microUSB.

Asus QM1 costă aproximativ 180 de Euro. Sunt curios dacă va fi adus oficial și la noi în țară. Chiar aș vrea să văd dacă oferă performanțe mai bune decât cele ale modelului originar de la Intel.

Via.

ASUS QM1

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *