Google vrea sa renunti la parola

Google testeaza o modalitate de logare in cont fara parola, doar prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Conform unui utilizator Reddit care a avut ocazia sa testeze noua functie, aceasta va trimite o notificare pe telefonul mobil configurat in prealabil in momentul in care se doreste logarea si, daca accepti, esti logat. Normal, vei putea utiliza si parola ca mijloc alternativ de logare, daca doresti.

Este obligatoriu ca telefonul sa aiba activata o blocare a ecranului (eu as sugera senzorul de amprenta, ca sa fii sigur, cu conditia ca telefonul sa aiba asa ceva). Daca pierzi telefonul sau iti moare bateria, te poti oricand loga cu parola si normal ca poti dezactiva functia daca vrei.

Google a confirmat existenta testului pentru cei de la TechCrunch, dar nu a vorbit despre o data cand functia va fi disponibila pentru toata lumea.

Cert e ca ideea Google e buna si, cum parola e sursa multor probleme legate de conturi compromise, ar cam rezolva niste probleme. Sa vedem cand se si materializeaza.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *