Commodore PET – Un nume cu rezonanță istorică în industria tech, readus la viață printr-un smartphone mid-range

Vă mai aduceți aminte de Commodore? Una dintre cele mai importante companii ale industriei computerelor prin anii 1970-1980, care a pus de altfel bazele industriei PC-urilor?

Iată că de curând una dintre companiile care deține drepturile de marcă, Commodore Business Machines LTDa lansat un smartphone creat în colaborare cu parteneri din Asia – Commodore PET. De altfel primul dispozitiv cu ecran tactil al companiei, deși denumirea PET este împrumutată de la o gamă de computere lansată prin 1977. Și care au fost de fapt primele PC-uri lansate pe piața de profil.

Specificațiile acestuia sunt următoarele – ecran IPS de 5.5 inchi cu o rezoluție full HD 1920×1080 pixeli, procesor cu opt nuclee Mediatek tactat la 1.7GHz, GPU Mali T760, 2/3GB memorie RAM, stocare pe 16/32GB, expandabilă prin carduri microSD cu o capacitate de până la 32GB, acumulator de 3000mAh.

Pe spate dispune de o cameră principală cu un senzor de 13MPix, lentile cu o diafragmă f/2.0 și flash. Frontal are o cameră de 8Mpix cu un unghi de vizualizare de 80 de grade. Telefonul este dotat și cu un buton dedicat pentru declanșare la fotografiere sau filmare.

Commodore PET este dual-sim, are suport 4G și vine cu sistem de operare Android Lollipop. Modelul cu 32GB memorie RAM și o capacitate de stocare internă de 32GB are un preț de 349 Euro.

După cum se observă, Commodore nu inovează deloc pe piața smartphone-urilor, așa cum au făcut-o în 1977. Ba din contră, au ales o rețetă clasică, de rebranding a unui terminal de origine chinezească cel mai probabil. Chiar sunt curios dacă un brand atât de renumit pe vremuri poate avea succes și într-o piață atât de dinamică cum este cea a smartphone-urilor. După cum am văzut acesta este comercializat momentan doar în Marea Britanie și în Italia.

Commodore PET Commodore PET

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *