Panasonic TZ100 – Compactă cu senzor de 1 inchi și zoom 10x. Va fi prezentată la CES 2016 în Las Vegas

Săptămâna viitoare se va desfășura CES 2016 în Las Vegas, cel mai important târg de electronice al începutului de an. Unde toate marile companii vor prezenta echipamentele și gadget-urile care vor fi pe piață anul viitor. Normal, mă aștept să văd acolo noile game de televizoare 4K, noile laptopuri și portabile hibrid, noi modele de pc-uri și monitoare, dar și noile game de camere foto.

Sesizez o tendință la producătorii de camere foto – camerele foto compacte performante sunt și vor fi echipate cu senzor de 1 inchi. Senzori mult mai ok față de cei de 1/1.7 inchi întâlniți pe modele de genul Nikon P7800 sau Canon G16, de altfel două dintre compactele care m-au impresionat plăcut la vremea lor.

Sunt utilizatori care preferă senzorii APSC de pe mirrorless-uri sau dslr-uri și care ar vrea astfel de senzori și pe o cameră foto compactă. Dar dimensiunile unei astfel de camere, cu un senzor atât de mare, ar crește considerabil, practic nu ai mai zice că este o compactă în adevăratul sens al cuvântului. Așa că, senzorul de 1 inchi pare a fi momentan alegerea corectă pentru un raport optim între dimensiunile cât mai compacte și o calitate foarte bună a imaginilor captate.

Zilele astea utilizez noua cameră Canon G5X, care dipsune de un astfel de senzor. Și despre care voi povesti cât de curând. Iată că și Panasonic va anunța la CES 2016 un model tot cu un senzor de 1 inchi, numită Panasonic TZ100.

Panasonic TZ100

Și care se anunță a fi chiar un model interesant. Are lentile Leica cu zoom optic 10x și o deschidere a diafragmei f/2.8-5.9, senzor Sony cu o rezoluție de 20Mpix și văd că permite un control manual complet. Bănuiesc că va putea filma la rezoluție full HD/60fps sau chiar la rezoluție 4K. De asemenea, observ că are vizor electronic, util la o mai corectă încadrare în timpul zilelor însorite.

Panasonic TZ100 pare a fi o cameră perfectă pentru călătorii și vacanțe, în primul rând datorită zoom-ului 10x. Revin cu mai multe detalii cât de curând.

Ultima cameră Panasonic cu senzor de 1 inchi pe care am utilizat-o a fost modelul Panasonic FZ1000, care mi-a plăcut foarte tare de altfel.

Panasonic TZ100

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *