Revelion 2016 în cartier, un scurt videoclip time lapse realizat cu ajutorul compactei Canon G5X

Anul ăsta am hotărât să petrecem noaptea de revelion 2016 acasă, în familie. La masă cu bucate tradiționale, la un pahar de vorbă, hai, mai multe păhărele. Am așteptat noul an relaxați și liniștiti, am ascultat muzică și ne-am distrat până târziu în noapte.

Vă urăm să aveți un an nou așa cum vă doriți, plin de bucurii, împliniri, sănătate și fericire!

Cât stăteam noi la masă, am pus la treabă pe balcon noua cameră compactă Canon G5X. Normal, montată pe un trepied, pentru a avea o poziție cât mai stabilă posibil.

Are un mod de fotografiere Star Time Lapse, care captează dârele lăsate de sursele luminoase pe timpul nopții. Atât ale stelelor, cât și ale mașinilor pe șosea sau chiar cele ale artificiilor din noaptea de revelion, după cum se poate vedea în videoclipul de mai jos. Poți seta intervalul declanșării (la 15 secunde sau 30 de secunde), timpul de înregistrare (1 oră, 2 ore sau nelimitat), chiar și cât de lungi să fie dârele de lumină captate.

Pentru cele 18 secunde ale videoclipului, camera Canon G5X a stat la aer rece aproximativ 2 ore și 15 minute. Bateria a rezistat fără probleme în tot acest timp, deși este una destul de mică.

Aș fi vrut să fac un time lapse automat cu o durată mai lungă în noaptea de revelion 2016, dar se pare că acestei camere compacte îi lipsește o astfel de funcție. Se prea poate să nu o fi găsit-o eu, deși mă cam îndoiesc, pentru că am butonat destul de mult la ea.

Sper că a fost pe placul vostru videoclipul de mai sus. Eu nu mă așteptam la un rezultat atât de frumos.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *