Pixelio 3D – Scanează obiecte în format tridimensional cu smartphone-ul

Cum tot este la modă printarea 3D, am găsit pe internet un gadget care ar putea fi de ajutor la scanarea 3D a unor mici obiecte, pentru replicarea lor ulterioară în format tridimensional.

Se numește Pixelio 3D și este un dispozitiv portabil compus dintr-un suport cu un braț rotativ. Pe suport pui obiectul pe care vrei sa-l fotografiezi sau să-l scanezi din toate unghiurile iar de brațul rotativ atașezi telefonul mobil sau chiar o cameră foto.

Producătorii spun că pe smartphone poate fi utilizată orice aplicație 3D de scanare, de genul Autodesk 123D Catch. De asemenea, dispozitivul este compatibil cu modelele de camere GoPro, care pot fi conectate prin Wi-Fi la el.

Desigur, realizarea unei versiuni tridimensionale în format digital a unui obiect nu este o operațiune extrem de simplă, trebuie să înveți să lucrezi cu acea aplicație Autodesk. Avem un videoclip cu o demonstrație de prelucrare 3D în continuare.

Cu același dispozitiv se pot crea și imagini panoramice reușite, imagini video 3D ale obiectelor sau chiar imagini dinamice sau videoclipuri time lapse la 360 de grade.

De asemenea, Pixelio 3D poate avea rol de baterie externă pentru smartphone. Mai mult, are și un sistem de încărcare prin inducție electromagnetică a smartphone-ului.

Un videoclip oficial de prezentare, mai jos.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe pagina oficială Pixelio 3D.

Din câte am înțeles, Pixelio 3D va fi disponibil la comercializare din luna aprilie la un preț de retail de 199 de dolari. Momentan producătorii încearcă să strângă fonduri pentru fabricarea acestuia. Campania se desfășoară pe indiegogo.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *