Baterii externe pentru telefoane mobile, tablete și multe alte dispozitive portabile

Unele dintre cele mai folosite accesorii la un smartphone sunt cu siguranță bateriile externe. Cu toate că tehnologiile încorporate în smartphone-uri se dezvoltă rapid, aceastea fiind tot mai performante de la generație la generație, problema autonomiei lor nu a fost încă rezolvată, așa că o baterie externă este un accesoriu potrivit și de folos oricărui utilizator.

Mai mult, cu un astfel de acumulator portabil, poți încărca orice alt dispozitiv care are un conector USB – o tabletă, un GPS, un player audio, o lanternă cu led-uri, un ceas inteligent, o boxă externă cu bluetooth sau, de ce nu, o cameră foto compactă.

Piața de profil este una competitivă, cu o mulțime de producători, cu branduri mai mult sau mai puțin cunoscute. Există acumulatori externi de toate felurile, cu unul sau mai multe porturi USB de output, mai compacți sau mai voluminoși, mai ușori sau mai grei, în funcție de capacitatea de încărcare, mai scumpi sau mai ieftini, în funcție de calitatea lor constructivă.

Am văzut astfel de baterii externe de la producători importanți cu branduri cunoscute gen Microsoft, ASUS, Xiaomi, Adata, TP-Link, Samsung, LG etc. De altfel, majoritatea sunt fabricate în China sau în Asia, indiferent de brand. Și o mulțime de modele sunt prezente chiar și în magazinele noastre.

Câștigă tot mai mult în popularitate modelele de baterii externe cu o capacitate între 9500mAh și 12500mAh. Pentru că au o capacitate destul de mare dar rămân cu dimensiuni compacte, fiind mai ușor de purtat într-o geantă, rucsac sau chir într-un buzunar de haină.

De exemplu, am văzut la un amic un acumulator de 25000 mAh dar care cântărea aproape 700-800 de grame. Un pic cam greu, nu-i așa? Părerea mea că un astfel de accesoriu ar trebui să aibă o greutate de până în 250-350 de grame, pentru a fi cât mai ușor de purtat, chiar și într-un buzunar de haină.

Baterii Externe

Dacă tot am adus vorba, care ar fi principalele criterii de alegere ale unei baterii externe pe care să o porți tot timpul cu tine?

  • Să aibă dimensiuni și o greutate rezonabile, un maxim de 250-350 de grame (maxim de două ori greutatea telefonului). Pentru a fi ușor de transportat.
  • Să aibă o capacitate în jurul a 10000-12000 mAh. Pentru a încărca smartphone-ul de câteva ori, sau smartphone-ul plus alte dispozitive portabile. Da, poți alege o baterie externă foarte compactă, de 3000mAh, dar în timpul unui weekend cu cortul la munte parcă ar fi mai potrivită una cu o capacitate cât mai mare.
  • La alegerea capacității de încărcare mai trebuie ținut cont și de randamentul bateriei externe (puterea furnizată reală mai exact), care nu este în niciun caz 100%. Ci mai degrabă are o valoare care poate varia între 50% și 80%, în funcție de calitatea componentelor interne. Așa că, ar trebui să alegi o baterie externă cu o capacitate cât mai mare.
  • Să aibă cel puțin două porturi USB pentru output. Pentru a putea încărca două dispozitive portabile în același timp.
  • Și măcar unul dintre cele două porturi USB să dea curent la o intensitate de cel puțin 2A, pentru ca telefonul să se încarce mai repede.
  • Să aibă indicator pentru nivelul de încărcare al bateriei. Cu led-uri sau mai bine cu un ecran LCD cu cifre. Util pentru verificare și pentru pus la încărcat în caz de nevoie.
  • Să fie durabilă, rezistentă, să fie construită pentru o utilizare intensă, zi de zi.
  • Să aibă protecție la supratensiune, temperatură sau la scurtcircuit.
  • Să nu-i miroasă plasticul carcasei în timp ce se încarcă. Credeți-mă, am întâlnit și astfel de specimene.
  • Ar fi perfect dacă poate încărca telefonul în timp ce, la rândul ei, este alimentată.
  • Să detecteze automat când este conectat un dispozitiv portabil pentru încărcare. Să nu trebuiască apăsat suplimentar vreun buton.
  • Nu aș alege chiar cea mai ieftină baterie externă din oferta magazinelor. O baterie de calitate, fiabilă și cu o construcție durabilă nu va avea niciodată prețul cel mai mic.
  • Dacă ai un telefon cu încărcare wireless, caută o baterie externă care are și sistem de încărcare prin inducție electromagnetică, eventual compatibilă cu standardul Qi. Există și astfel de modele.

Cele mai interesante baterii externe pe care am avut ocazia să le utilizez sunt

Mai jos puteți vedea alte câteva modele de baterii externe care mi-au atras atenția în căutările mele pe internet. Poate sunteți în căutarea unui astfel de accesoriu portabil și o idee ar fi binevenită.

momax

Momax iPower Go+

Capacitate: 11200mAh, are două porturi USB, unul de 2.1A, celălalt de 1A. Are și un mic led care pentru a lumina noaptea. Cântărește aproximativ 260 de grame.

Costă aproximativ 200 Lei.

sandberg

Sandberg Outdoor PowerBank

Capacitate – 10400mAh, are două porturi USB (unul de 1A, celălalt de 2.1A), ambele protejate cu clape din silicon. Este rezistenta la ploaie și la stropirile accidentale cu apă. Are patru led-uri care arată nivelul de încărcare.

Cântărește 279 de grame. Costă aproximativ 40 de Euro. Sau 163 de Lei. Sau 157 Lei.

intocircuit

Intocircuit Power Castle PC13000

Capacitate – 13000mAh. Are două porturi USB, unul de 2.1A, celălalt de 1A. Are și un mic led cu rol de lanternă, plus un ecran care indică în cifre nivelul de încărcare. Cântărește aproximativ 308 grame.

Are un preț de aproximativ 29 de Euro.

cellular

Cellular Line 10000

Capacitate 10000mAh. Are două porturi USB, unul de 2.1A, celălalt de 1A. Are ecran LCD care indică în cifre nivelul de încărcare. Costă 195 Lei.

xiaomi

Xiaomi 16000

Capacitate – 16000mAh, are două porturi USB (unul de 1A, celălalt de 2.1A). Are patru led-uri care arată nivelul de încărcare. Cântărește 350 de grame.

Are un preț de 140 de Lei.

oneplus

OnePlus 10000

Capacitate – 10000mAh, are două porturi USB (unul de 1A, celălalt de 2A). Cântărește 220 de grame.

Costă 111 Lei.

adata

Adata PV110

Capacitate – 10400mAh, are două porturi USB (unul de 1A, celălalt de 2.1A). Cântărește 260 de grame.

Costă 140 de Lei.

powerzilla

Powerzilla 11000

Capacitate 11000mAh. Are două porturi USB (max 2.1A) și ecran LCD care indică în cifre nivelul de încărcare. Are și lanternă led. Cântărește 283 de grame.

Costă 160 de Lei.

apc

APC PowerPack 10000

Capacitate 10000mAh. Are două porturi USB (2.4A + 1A), indicator pentru nivelul încărcării.Cântărește 340 de grame.

Costă 206 Lei.

microsoft

Microsoft 12000mAh

Capacitate 12000mAh. Are două porturi USB (amperaj maxim de ieșire 2.1A), indicator pentru nivelul încărcării cu led-uri. Cântărește 275 grame.

Costă 164 Lei.

thermaltake

Thermaltake LUXA2 TX-P2 10000mAh

Capacitate – 10000 mAh. Are un port USB cu amperaj maxim 2.4A și tehnologie Qi pentru încărcarea wireless a telefoanelor sau dispozitivelor compatibile. Are indicator cu led-uri pentru nivelul de încărcare. Cântărește 270 de grame.

Costă 351 de Lei.

 

Dacă ați utilizat alte modele de baterii externe, mai performante și mai interesante, dați de știre. Le vom include și pe ele în lista noastră!

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *