CES 2016 – Acer prezintă TravelMate P648, primul lapto cu Wi-Fi tip AD

Iată că vin noutăți tot mai interesante de la evenimentul CES 2016 din Las Vegas. Acolo unde Acer tocmai ce a anunțat noul ultraportabil Acer Travelmate P648 cu modul Wi-Fi de tip AD, pentru transfer wireless la viteze gigabit.

Practic, lucrează în banda de 60GHz și poate avea viteze de transfer de până la 4.6Gbps, fiind de aproximativ 10 ori mai rapid decât standardul Wi-Fi AC. Momentan nu sunt routere wireless de acest gen, dar poate că vor fi anunțate cât de curând și astfel de modele, chiar în această primăvară.

TravelMate P648 are un ecran IPS de 14 inchi cu o rezoluție full HD, procesoare Intel Core i3, i5 și i7, stocare pe SSD-uri de până la 512GB sau pe hard disk-uri de 1TB, placă grafică suplimentară NVIDIA GeForce 940M, până la 20GB memorie RAM.

Ultraportabilul Acer are USB TipC și tehnologie Thunderbolt 3. De asemenea, vor fi modele cu NFC și cititor de amprente. Nu-i lipsesc trei porturi USB 3.0. Opțional este disponibilă o soluție de andocare cu încă două porturi USB 3.0, plus Display Port, DVI, VGA, HDMI și port Ethernet Gigabit. Din câte am înțeles, este un laptop capabil să redea simultan imagini pe două ecrane cu rezoluție 4K.

Cântărește 1.7Kg și are o grosime de 2.12cm, astfel că este destul de ușor de transportat și de manevrat. Acer Travelmate P648 va fi disponibil pe piața europeană din luna aprilie, cu prețuri de pornire de la 1000 Euro. Normal, are sistem de operare Windows 10 preinstalat.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *