Lenovo la CES 2016 – Tablete, ultraportabile și portabile hibrid din gama Thinkpad X1

Lenovo a prezentat la CES 2016 în Las Vegas noua colecție de tablete, laptopuri și computere all-in-one din gama ThinkPad X1. Fiind echipamente dedicate în special mediilor profesionale, toate funcționează cu noul sistem de operare Windows 10.

De menționat că Lenovo este producătorul cu cea mai fulminantă ascensiune în topurile de profil ale ultimilor doi ani, atât pe piața tabletelor cât și pe cea a sistemelor PC. Iar anunțul făcut astăzi în Las Vegas denotă faptul că nu vor slăbi ritmul nici în 2016. Bănuiesc că Lenovo are drept țintă primul loc al topurilor cu cei mai importanți producători de PC-uri și tablete. Rămâne de văzut spre finele anului dacă politica lor agresivă de lansări se va materializa.

Dacă până acum gama Thinkpad X însemna numai ultraportabile de business, iată că această gamă a fost extinsă și către zona tabletelor și a sistemelor portabile hibrid, care se pot transforma rapid într-o tabletă.

Tableta Thinkpad X1

Tableta Thinkpad X1 are un design modular, un ecran de 12 inchi și este motorizată de un procesor Intel Core m7.

Practic, în funcție de necesitățile de utilizar, îi pot fi adăudate diverse module

  • Unul pentru extinderea autonomiei de utilizare, numit modul de Productivitate
  • Un modul pentru Prezentări cu un mini proiector și port HDMI
  • Un Modulul 3D Imaging cu o cameră Intel RealSense

Tableta Lenovo Thinkpad X1

Pentru a putea redacta confortabil, utilizatorii au la dispoziție și o tastatură cu TrackPoint și trei unghiuri de tastare ajustabile.

Întreg portabilul, tabletă + tastatură, cântărește doar 1.1 kg, astfel că este foarte ușor de transportat. De asemenea, tableta Thinkpad X1 integrează suport LTE Advanced, pentru a avea conexiune la internet chiar și în condiții de portabilitate.

Are un ecran IPS de 12 inchi cu o rezoluție QHD 2560×1440 pixeli, un procesor Intel Core m7, până la 16GB memorie RAM și o autonomie de până în 5 ore. Modulul de productivitate mai poate adăuga încă 10 ore la autonomia de utilizare.

Tableta Thinkpad X1 va fi pe piață din luna februarie și va costa aproximativ 900 de dolari, normal, fără modulele suplimentare. Personal nu sunt tocmai extaziat după această tabletă și modulele sale suplimentare, nu mi se pare deloc practică.

ThinkPad_X1_Yoga

Thinkpad X1 Yoga este un portabil hibrid 2-în-1 care permite transformarea tabletei într-un laptop, și invers, prin rotirea ecranului la 360 de grade. Există mai multe modele, printre care unul cu ecran Samsung Super Amoled de 14 inchi. Configurația de top se bazează pe un procesor Intel Core i7, 16GB memorie RAM și stocare pe un SSD cu o capacitate de 1TB.

Portabilul hibrid Thinkpad X1 Yoga are o grosime de 16.7mm și o greutate de 1.29Kg. Va fi disponibilă din această lună cu prețuri de pornire de la 1450 dolari.

Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Unul dintre cele mai performante și mai arătoase ultraportabile, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, a fost actualizat cu noua generație de procesoare Intel Skylake. Ultraportabilul are o grosime de 16.5mm și cântărește 1,2kg. De asemenea, Thinkpad X1 Carbon întrunește toate condițiile standardelor 12 MIL-SPEC, fiind capabil să funcționeze fără probleme la temperaturi de -20°C sau la +60°C.

Există două versiuni ale ecranului IPS de 14 inchi – una cu o rezoluție QHD 2560×1440 pixeli, alta Full HD 1920×1080 pixeli. Versiunea de top are un procesor Intel Core i7, 16GB memorie RAM și stocare pe un SSD Samsung de 1TB.

Are prețuri de pornire de la 1300 de dolari. Va fi pe piață din luna februarie.

ThinkcentreInteresant și noul sistem all-in-one ThinCentre X1, cu un design extrem de subțire.  Acesta are un ecran de 23.8 inchi cu rezoluție 1920×1080 pixeli și finisare mată, este echipat cu cea de-a 6-a generație de procesoare Intel Skylake, cu până la 16GB memorie RAM și stocare pe hard-uri de 500GB, pe unități hibride SSHD de 1TB sau pe SSD-uri cu o capacitate de până la 512GB.

Thincentre X1 va fi pe piață din luma martie, cu prețuri de pornire de la 1030 de dolari.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *