CES 2016: Omron Project Zero – Ceas inteligent cu tensiometru

Update. În 2018 a fost anunțat un alt model, care are mai multe șanse să fie disponibil comercial. Omron Heartguide.

Mai toate ceasurile inteligente sau brățările de fitness au senzori care pot măsura pulsul, dar niciunul nu poate măsura și valorile tensiunii arteriale. Primul device de acest gen care poate măsura și tensiunea arterială este modelul Omron Project Zero care a fost prezentat astăzi oficial la CES 2016 în Las Vegas.

Practic, pentru a putea măsura exact valorile tensiunii arteriale, cureaua acestuia se umflă, la fel cum o fac modelele digitale utilizate de părinții sau bunicii noștri. Deși încă în fază de dezvoltare, cei de la Omron promit că măsuratorile făcute de acest ceas inteligent vor fi pe cât de se poate de exacte și precise. Așa că va putea fi utilizat fără probleme chiar și în spitale sau clinici medicale.

Normal, Omron Project Zero va fi capabil să monitorizeze și alți parametri specifici exercițiilor fizice dar și calitatea somnului. Și toate informațiile colectate vor fi sincronizate cu aplicația Omron Connect, disponibilă atât pentru iOS cât și pe sistemul de operare Android. Normal, aceeași aplicație poate trimite regulat rapoarte medicului curant, pentru a monitoriza permanent starea pacientului. Sau, de ce nu, poate trimite alerte când starea de sănătate a pacientului este critică.

S-ar putea să fie genul de gadget pe care îl va purta permanent generația noastră peste vreo 20 de ani, când vom fi bătrâni și mai preocupați de starea noastră de sănătate.

 

Omron Project Zero

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

4 thoughts on “CES 2016: Omron Project Zero – Ceas inteligent cu tensiometru

 • December 6, 2016 at 9:17 pm
  Permalink

  De unde pot cumpara ceasul Omron Project Zero?

  Reply
  • December 6, 2016 at 9:30 pm
   Permalink

   vad ca inca nu a iesit pe piata…

   Reply
  • December 19, 2016 at 10:56 am
   Permalink

   Sunt interesat de acest ceas cu tensiometru ; cum il pot cumpara ?’

   Reply
   • December 19, 2016 at 11:04 am
    Permalink

    nu cred ca este inca pe piata. din pacate.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *