Huawei la CES 2016

Evenimentul Huawei de la CES 2016 din Las Vegas era unul dintre cele așteptate de către comunitatea pasionaților de tehnologie. În special pentru că s-a tot zvonit lansarea noului vârf de gamă Huawei P9 cu nu mai puțin de 6GB memorie RAM. Un pic cam prea devreme pentru această lansare din punctul meu de vedere.

Și iată că am avut dreptate. Huawei P9 nu a fost anunțat acum în ianuarie, pesemne că acest lucru se va întâmpla la MWC 2016 în Barcelona sau poate chiar mai spre primăvară, prin luna aprilie.

Dar în cadrul evenimentului din Las Vegas au fost anunțate alte dispozitive, la fel de interesante.

Huawei MediaPad M2 10.0

Primul ar fi tableta Huawei MediaPad M2 10.0 cu ecran IPS de 10 inchi și rezoluție full HD, o grosime de 7.35mm și nu mai puțin de patru mici difuzoare, pentru un sunet cât mai bun în timpul vizualizărilor de filme sau la partidele de gaming.

Alte specificații – procesor cu opt nuclee Kirin 930, 2/3GB memorie RAM, 16/64GB capacitate de stocare internă, expandabilă prin carduri microSD de până la 128GB, cameră pe spate de 13MPix, încă una de 5Mpix dispusă frontal, acumulator 6660mAh, Wi-Fi AC.

Are prețuri de pornire de la 350 de dolari. Cel mai performant model costă 470 de dolari (3GB RAM, 64GB stocare internă, LTE).

Huawei GX8

Huawei GX8 este un terminal phablet din gama medie cu sistem de operare Android 5.1 și un preț atrăgător.

Are un ecran de 5.5 inchi cu rezoluție 1080p, procesor cu opt nuclee Qualcomm Snapdragon 615, 2GB memorie RAM, 16GB capacitate de stocare internă, slot microSD cu suport de până la 128GB, cameră de 13 megapixeli pe spate, încî una de 5 Mpix dispusă frontal, acumulator de 3000mAh.

Huawei GX8 are cititor de amprente și va fi disponibil la un preț de aproximativ 350 de dolari.

Huawei Mate 8

În cadrul aceluiași eveniment a fost anunțată disponibilitatea pe piața europeană a phablet-ului Huawei Mate 8. Modelul cu 3GB memorie RAM și 32GB capacitate de stocare va costa 600 de Euro iar cel cu 4GB/64GB va avea un preț de 700 Euro.

Alte specificații – ecran IPS de 6 inchi cu rezoluție full HD, procesor cu opt nuclee HiSilicon Kirin 950, slot microSD cu suport de până la 128GB, acumulator de 4000mAh. Cameră principală cu un senzor de 1/2.8 inchi și o rezoluție de 16MPix, lentile cu o deschidere a diafragmei f/2.0, stabilizare optică OIS, sistem de focalizare cu detecția fazei și flash dual-LED.

Se pare că dispune de un sistem de încărcare rapid. Huawei spune că după 30 de minute de încărcare, terminalul va fi capabil să funcționeze întreaga zi.

Practic, Huawei Mate 8 este noul vârf de gamă al terminalelor Huawei. Până la apariția lui Huawei P9.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *