Hyundai – Manualul mașinii cu realitate augmentată!

Dacă realitatea augmentată a fost utilizată mai mult în scopuri turistice și de orientare, iată că acum și-a făcut debutul și în industria auto. Și într-un mod pe cât se poate de util aș spune eu. Cei de la Hyundai au creat manualul mașinii în format digital și cu realitate augmentată. Primul de acest gen pe care îl văd.

Practic, au creat un ghid virtual de utilizare a mașinii care, prin intermediul realității augmentate, îți descrie principalele componente, te ajută să faci setările necesare și chiar să faci operații simple de mentenanță. De genul cum să verifici nivelul uleiului la motor, cum să adaugi lichid pentru spălarea parbrizului sau cum să schimbi o piesă consumabilă (filtru de aer, bec etc).

În aplicație șoferul trebuie să aleagă zona mașinii despre care vrea să afle anumite detalii – fața, spatele, motorul sau interiorul. După care va trebui să îndrepte telefonul sau tableta către acea zonă și imediat vor apărea etichetele cu informațiile despre componente. Dacă vrea să afle mai multe detalii despre o anumită piesă sau componentă, trebuie doar să apese pe eticheta ei. Normal, există animații cu explicații dar și videoclipuri care arată mai în detaliu operațiunile care trebuiesc executate.

Mai jos avem două scurte videoclipuri demo cu manualul mașinii în aplicația de realitate augmentată a celor de la Hyundai.

Ce ziceți, nu vi se pare mai modern și cu mult mai util un astfel de manual virtual al mașinii? Cred că și ceilalți producători ar trebui să vină la rândul lor cu astfel de soluții, mult mai intuitive și folositoare șoferilor.

Manualul Masinii

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *