CES 2016 – Intel Compute Stick Reloaded

Modelul precedent de Intel Compute Stick rămâne unul dintre gadget-urile mele preferate din 2015, deși este bun doar pentru activități uzuale. Dar m-a impresionat ideea lui de bază, aceea de a pune un sistem de operare pe un televizor într-un mod pe cât se poate de simplu, prin intermediul unui port HDMI.

Iată ca la această ediție a CES 2016 din Las Vegas au fost anunțate nu mai puțin de trei noi modele, toate compatibile cu sistemul de operare Windows 10. Acestea vor fi disponibile pe piață în prima parte a anului, bănuiesc că vor ajunge destul de repede și la noi în țară.

Cel mai ieftin model Intel Compute Stick are un procesor quad-core Intel Atom x5-Z8300, 2GB memorie RAM, 32GB capacitate de stocare internă și două porturi USB. Costă 159 dolari cu Windows 10 preinstalat.

Celelate două modele au procesoare Intel Core M. Ambele au 4GB memorie RAM, 64GB capacitate de stocare internă și trei porturi USB (dintre care cel puțin unul este USB 3.0).

Versiunea cu Intel Core m3-6Y30 costă 399 dolari, cu sistem de operare Windows 10 preinstalat. Cea cu procesor Intel Core m5-6Y57 vPro are un preț de 499 dolari, fără sistem de operare.

Intel Compute Stick

Toate modelele au conexiune Wi-Fi rapidă de tip AC. Deja acum putem spune despre Intel Compute Stick că este un dispozitiv util și la productivitate. De ce nu, parcă aș vedea modele cu Intel Core M puse prin HDMI la monitoare în cadrul companiilor.

Ce ziceți? Eu sunt tare nerăbdător să mă joc cu noile modele Intel Compute Stick.

Sursa.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.