CES 2016: Noi modele de pickupuri – Technics Grand Class SL-1200G si Sony PS-HX500

Technics Grand Class SL-1200G si Sony PS-HX500 sunt noi modele de pickupuri, lansate de cele doua companii la CES 2016. Si daca unii ar zice ca asta ar trebui sa se fi intamplat la CES 1986, eu zic ca toti fanii vinilului, format care e in mare revenire de forma in ultimii ani, ii vor contrazice.

Cele doua companii vor sa contrazica respectivele persoane si, la cum arata si la ce promit sa faca cele doua noi aparate, eu zic ca argumentele sunt acolo si sunt usor de folosit. Nu am sa ma bag in controversa vinil vs. digital (desi vinilul imi e cu siguranta mai drag), ci doar am sa va spun cum stau treburile.

Technics Grand Class SL-1200G (foto sus), despre care se vorbea deja de ceva vreme, este acum totalmente oficial. Este vorba despre un aparat care vine in continuarea unei serii celebre si care are tehnologie direct drive, adica nu foloseste o curea. Multi audiofili nu prea iubesc asa ceva, din cauza vibratiilor care strica, zice-se, la calitatea sunetului, dar Technics promite ca tehnologia folosita nu permite interferente si tine sub control si variatiile vitezei de rotatie.

La Technics Grand Class SL-1200G e la mare pret aluminiul, folosit si pentru panoul de sus. Va fi disponibil spre finele anului, dar o editie speciala, SL-1200GAE, cu brat de magneziu (cel normal e aluminiu), finisaj diferit si numar unic de serie, va fi de gasit mai repede. Si va fi limitata la 1200 de bucati. Detalii aici.

Nu doar Technics Grand Class SL-1200G a fost aratat la CES 2016. Sony nu avea cum sa se lase mai prejos, astfel ca Sony PS-HX500 a fost si el aratat la Las Vegas (foto jos).

Technics Grand Class

In cazul acesta, abordarea e putin diferita. In primul rand, aici se foloseste o curea care leaga platanul de motorul cu doua viteze. Sony si-a propus, insa, si sa iti permita sa iti digitalizezi discurile de vinil, astfel ca poti sa le copiezi in format audio de inalta rezolutie. Compania promite ca tehnologia e cat se poate de simpla (printr-un software de PC).

Pe langa formatul DSD, Sony PS-HX500 stie lucra si cu WAV.

Vine cu un cartus moving magnet, un brat redesenat, iar covorul pentru discuri e din cauciuc.

Aici mai avem si pret, acesta fiind pe la 400 de lire, adica vreo 590 de dolari americani, conform WhatHiFiMai multe detalii aici.

Daca nu mai vrei sa astepti si ai nevoie de un pickup acum, pe Emag am vazut cateva modele interesante. In plus, iti poti completa si colectia de discuri.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *