CES 2016 – TP-Link Talon AD7200, primul router wireless de tip AD

Ieri scriam despre primul laptop cu modul Wi-Fi de tip AD și mă întrebam când oare vor fi anunțate și primele routere care să lucreze în banda de 60GHz. Iată că nu a trebuit să aștept foarte mult, pentru că astăzi a fost prezentat oficial noul router TP-Link Talon AD7200.

Este un router care lucrează în trei benzi, 2.4GHz (N), 5GHz (AC) și 60GHz (AD), capabil să ofere viteze de transfer de maxim 7200 Mbps. În banda de 60GHz, viteza maximă de transfer este de 4600Mbps. Există o problemă, majoră de altfel – transmisia pe 60GHz nu prea trece prin beton, așa că veți beneficia de semnal eficient doar în aceeași încăpere cu routerul.

După cum se observă din imaginea de prezentare, routerul Talon are nu mai puțin de 8 antene, așa că mă gândesc că nu vor fi probleme de acoperire wireless într-un apartament sau chiar într-o vilă, măcar în banda de 2.4GHz.

De asemenea, Tp-Link Talon are patru porturi Ethernet Gigabit și două porturi USB 3.0, pentru partajarea unor documente în rețea sau pentru funcția de print-server.

TP-Link Talon AD7200 va fi pe piață în această primăvară. Încă nu am aflat un preț, dar nu va fi deloc un echipament ieftin.

TP-Link Talon AD7200

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *