Lenovo la CES 2016 – Laptop de gaming și mini-pc cu proiector

Lenovo are o prezență notabilă la această ediție a CES din Las Vegas, lansând pe bandă rulantă telefoane, laptopuri, tablete, ultraportabile și convertibile, plus multe alte dispozitive electronice sau IT.

Chinezii au avut și până acum o gamă variată de portabile, chiar și cu fișe tehnice puternice, dar nu am sesizat niciodată un model de gaming, cu adevărat dedicat pasionaților de jocuri electronice. Iată că la CES 2016 a fost anunțat și un astfel de portabil, numit Lenovo Ideapad Y900.

După cum se observă are un design deosebit, care va fi cu siguranță pe placul gamerilor. De asemenea, vine cu o fișă tehnică impresionantă, capabilă să ruleze jocuri cu o grafică complexă. Nu vă ambalați, va fi disponibil pe piață abia prin vară.

ideapad-Y900-Cover

 

La capitolul specificații notăm procesorul Intel Core i7 K, până la 64GB memorie RAM, opțiunea unei plăci grafice Nvidia GeForce GTX 980M și stocare pe SSD-uri de până la 512GB. Normal, vor fi modele și cu procesoare sau plăci grafice mai slabe, pentru ca prețul de comercializare să fie unul mai mic.

Lenovo Ideapad Y900

Lenovo Ideapad Y900 are tastatură mecanică cu iluminare în mai multe culori și un buton dedicat pentru overclocking. Va avea prețuri de la 2000 de dolari în sus.

lenovo-ideacentre-610S

Interesant și noul mini-PC modular IdeaCentre 610S care are un mini-proiector ce poate fi detașat. Mini-PC-ul Lenovo este dotat cu noua generație de procesoare Intel, poate avea până la 16GB RAM, stocare pe HDD-uri de până la 2TB sau pe un SSD de 128GB, o placă grafică NVIDIA GeForce GTX 750ti.

Mini-proiectorul este capabil să priecteze imagini cu o rezoluție HD 720p și are  două mici difuzoare cu o putere de 2W, un port HDMI dar și unul USB.

Funcționează cu sistem de operare Windows 10, are prețuri de pornire de la 840 de dolari și va fi disponibil tot din această vară.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *