CES 2016 – Două noi compacte performante de la Panasonic

Panasonic a prezentat la CES 2016 în Las Vegas două noi camere compacte performante – Panasonic TZ100 și Panasonic TZ80. Ambele vor fi disponibile din primăvară și vor costa 650 de Euro (TZ100), respectiv 450 de Euro (TZ80).

De menționat că ambele camere dispun de noul mod de fotografiere Panasonic Post Focus Technology. Practic, acesta permite alegerea unui alt punct sau plan de clar în scena captată, după ce ați efectuat fotografia.

Normal, cel mai performant este modelul TZ100, o compactă versatilă care poate fi utilizată fără reținere într-o vacanță. Din fișa ei tehnică spicuim – senzor BSI CMOS de 1 inchi cu o rezoluție de 18Megapixeli, sistem de stabilizare optic Power OIS pe 5 axe, sistem de autofocus care face clarul în numai 0.1 secunde, rafală cu 10 cadre pe secundă, 5 fps cu autofocus activ. Are lentile cu un zoom optic 25x și o deschidere a diafragmei în intervalul f/2.8-5.9.

Panasonic TZ100

De asemenea, Panasonic Tz100 este capabilă să înregistreze imagini video la rezoluție 4K/30fps sau full HD/60fps. Mai mult, poate fotografia în format RAW, permite un control manual rapid și are vizor electronic, astfel că va fi pe placul pasionaților de fotografie.

Nu-i lipsește controlul tactil pe ecranul de 3 inchi și nici modul Wi-Fi pentru transferul rapid al fotografiilor pe smartphone-uri sau tablete.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al Panasonic România.

Panasonic TZ80

Modelul mai ieftin, Panasonic TZ80, are un senzor CMOS de dimensiuni mai mici – 1/2.3 inchi cu o rezoluție de 18Megapixeli.

Alte specificații – lentile cu zoom optic 30x, deschidere a diafragmei f/3.3-6.4, fotografiere în format RAW, filmare 4K/30fps sau fullHD/60fps, sistem de stabilizare optic Hybrid OIS pe 5 axe. De remarcat că nu-i lipsește vizorul electronic, nici modulul Wi-Fi și că ecranul este tactil.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al Panasonic România.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *