CES 2016 – Noi sisteme de gaming din gama ASUS ROG
ASUS este unul dintre cei mai activi producători pe piața sistemelor PC de gaming, având o ofertă bogată de computere desktop, monitoare, laptopuri și chiar accesorii dedicate. Iar ASUS ROG este cu siguranță una dintre mărcile de valoare ale pieții de profil.
De altfel, această nișă a sistemelor dedicate exclusiv pasionaților de jocuri electronice este pe creștere din punct de vedere al numărului de unități lansate, fiind una pe care integratorii pun tot mai mult accentul. După cum s-a văzut și la această ediție a CES 2016 din Las Vegas, unde au fost lansate primele sisteme all-in-one de gaming, de la Maingear și Origin. Practic, apar din ce în ce mai multe echipamente de acest gen, tot mai performante, cu un design tot mai atrăgător, pentru a fi pe placul pasionaților de gaming atât din punct de vedere al comportamentului cât și la nivel estetic.
Și dacă preferați să folosiți la gaming mai degrabă un sistem desktop, nu un laptop, ASUS ROG are pregătite două modele noi și extrem de interesante pentru voi, care vor fi disponibile anul acesta pe piață.
Primul, care îmi place la nebunie cum arată, se numește ASUS ROG GT51. Vă mai las puțin să-l priviți, cu atenție…
Gata? Continuăm? În frumusețea asta de carcasă găsiți un procesor Intel i7-6700K, completat de una sau două placi grafice Nvidia GeForce GTX Titan X în SLI. Cu o astfel de configurație, pot fi redate imagini la rezoluție 4K pe nu mai puțin de 4 monitoare sau televizoare.
De altfel vor fi tot felul de configurații disponibile la vânzare, dacă ar fi să privim din punct de vedere al cantității de memorie RAM sau al unităților de stocare. Există tot felul de soluții dedicate pentru overcloking, care îi vor încânta pe cei pasionați de tehnologie.
Normal, desktop-ul ASUS ROG GT51 are un sistem de iluminare, pentru a crea o ambianță adecvată în timpul partidelor de gaming. Are și un port USB Tip C dispus frontal.
Mai are ceva mișto. Sistemul poate avea o partiție ascunsă, Shadow Partition, la care utilizatorul are acces numai dacă se autentifică prin NFC cu o brățară dedicată. Mișto, nu?
Design-ul sistemului ASUS ROG XG2 îmi pare cunoscut. Seamănă puțin cu modelul ASUS ROG G20 pe care l-am utilizat și eu acum un an. Dar nu este un sistem desktop în adevăratul sens, ci un extender de placă video pentru laptopuri. Este compatibil atât cu plăci GeForce Nvidia cât și cu cele AMD Radeon.
Acest sistem cu andocare permite și încărcarea laptopului. De asemenea, laptopul nu trebuie restartat la conectare.
Sunt curios dacă va fi compatibil și cu laptopuri ale altor mărci, desi nu cred acest lucru.
Și lângă un meseriaș sistem de gaming de genul celor de mai sus îți trebuie un monitor pe măsură, cu un ecran mare și capabil să afișeze imagini de calitate. Așa cum este și modelul ASUS ROG Swift PG348Q cu un ecran de 34 de inchi și o rezoluție Ultra-Wide Quad HD (3440×1440 pixeli). Are o rată de refresh de 100Hz și tehnologie NVIDIA G-SYNC pentru imagini dinamice fluide, fără sacadări.