CES 2016 – Tactix Bravo, noi ceasuri inteligente și rezistente, de la Garmin

Garmin are deja o gamă destul de bogată și de variată de ceasuri inteligente. Iată că la această ediție CES au lansat noi modele, numite Tactix Bravo, potrivite mai degrabă misiunilor militare decât nevoilor unui turist obișnuit sau ale unui explorator.

Acestea au un ecran de 30.4mm (218×218 pixeli) acoperit cu sticlă din safir, pot fi scufundate în apă, chiar rezistă la o presiune de 10 atmosfere, și sunt extrem de ușor de purtat pentru că au o greutate de numai 80.5 grame. De remarcat că ecranul are un mod special care îl face vizibil pe timp de noapte când este privit prin ochelari cu night-vision.

Acumulatorul de 300mAh poate oferi o autonomie de până la 50 de ore în mod de tracking în timpul activităților fizice, de până la 20 de ore cu orientare prin GPS, trei săptămâni când sunt conectate la un smartphone și de până la 6 săptămâni la o utilizare standard de ceas.

Au o memorie internă de 32MB pe care pot fi stocate hărți, până la 1000 de puncte de interes și 30 de rute pentru deplasare.

Pentru orientare în teren au GPS și GLONASS (gps-ul rusesc) și majoritatea modelelor sunt dotate acum cu un senzor de puls. De asemenea, au barometru, compas electronic și tot felul de alți senzori care permit monitorizarea pașilor efectuați, a vitezei de deplasare sau a distanței parcurse.

Mai mult, pot monitoriza trei moduri de salt cu parașuta și alte activități în aer liber, preponderent sportive sau pentru recreere, cum ar fi golful sau pescuitul. Practic, sunt ceasuri inteligente cu aplicații și funcții pentru diverse activități în aer liber, fizice sau doar de agrement, cum ar fi antrenamentele sportive, explorarea și plimbarea, sau chiar misiunile de luptă.

Ceasurile Tactix Bravo au conexiune wi-fi și bluetooth, prin intermediul cărora le puteți conecta la smartphone-uri și chiar controla camerele de acțiune Garmin.

Noile ceasuri Garmin Tactix Bravo vor fi pe piață la începutul acestui an, cu prețuri de pornire de la 600 de Euro.

Mai multe detalii, pe site-ul oficial.

Garmin Tactix Bravo

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *