Olympus Pen-F – Retro, atrăgătoare, performantă

După cum spuneam zilele trecute, nu prea au fost lansări importante de camere foto în cadrul CES 2016 din Las Vegas. Nikon au ținut capul de afiș, Canon a anunțat câteva compacte, la fel și Panasonic. Dar am simțit lipsa celor de la Sony, Samsung, Fuji și chiar de la Olympus, care nu prea au ieșit cu mare lucru pe interval.

Dacă cu Samsung ne-am cam lămurit la acest capitol (sincer să fiu, sper să nu fie adevărat), se pare că Olympus ne face o surpriză plăcută cu noua cameră Olympus Pen-F.

Care, după cum se observă din imaginea de mai sus, arată incredibil de bine. Are un look și mai retro decât modele anterioare de genul Olympus OM-D E-M5, OM-D E-M1 sau Olympus OM-D E-M5 Mark II. De altfel, putem spune că este o replică în digital a vestitelor camere cu film de 35mm Pen-F din anii ’60-’70 ai secolului trecut.

După cum se observă, camera dispune de un control manual complet, are vizor electronic și ecran rabatabil. Există rotițe pentru ajustarea rapidă a timpului de expunere și a deschiderii diafragmei la îndemâna degetului arătător și a celui mare, plus rotiță pentru compensarea expunerii.  Ecranul cu prindere articulată este bun la abordarea unghiurilor dificile de fotografiere. De asemenea, are buton dedicat pentru declanșarea filmării.

Specificațiile camerei Olympus Pen-F sunt următoarele

  • Senzor micro 4/3 Live Mos cu o rezoluție de 20.3 Mpix
  • Procesor de imagine TruePic VII
  • Vizor electronic cu 2360K puncte
  • ecran LCD de 3 inchi tactil
  • ISO 100-1600 (extins până la 25600)
  • timpi de expunere 1/8000 secunde – 60 secunde
  • capacitate fotografiere RAW
  • rafală cu 10fps
  • capacitate filmare full HD cu 60fps
  • modul Wi-Fi

Specificațiile complete ale camerei Olympus Pen-F pot fi aflate de pe site-ul oficial Olympus România.

Prețul body-ului ar fi pe undeva pe la 1200 de dolari, deci nu este o cameră ieftină.

Noi imagini cu această cameră, în continuare.

Olympus Pen-F Olympus Pen-F Olympus Pen-F

Olympus Pen-F Olympus Pen-F

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *