Panasonic CM10 – Compactă cu Android

Panasonic anunțau în septembrie 2015 terminalul phone-camera Panasonic CM1, un smartphone interesant care are o cameră foto cu un senzor de 1 inchi. Iată că zilele astea au apărut detalii pe internet despre un alt dispozitiv care merită atenția noastră – Panasonic CM10, o compactă cu sistem de operare Android.

Ce-i drept, Panasonic CM10 seamănă destul de tare cu modelul CM1, numai că nu are funcții telefonice, ci doar conexiune 4G pentru accesarea site-urilor de internet sau pentru utilizarea aplicațiilor de Android. Ceva de genul primelor camere compacte cu Android de la Samsung.

La capitolul foto se laudă tot cu un senzor de 1 inchi, cu o rezoluție de 20Mpix, și cu lentile de 28mm Leica cu o deshidere f/2.8 a diafragmei.

Pe partea de smartphone lucrurile stau în felul următor  – sistem de operare Android 5.0 Lollipop, procesor Qualcomm Snapdragon 801, ecran tactil de 4.7 inchi  cu o rezoluție de 1920×1080, 2GB memorie RAM, 16GB capacitate de stocare internă, slot pentru carduri microSDXC, Wi-Fi tip 802.11ac, Bluetooth 4.0, conexiune de date 4G și un acumulator de 2600 mAh. Cu un acumulator atât de mic, sunt curios cum stă la capitolul autonomie.

Nu-mi dau seama cât de repede poate fi controlată manual această cameră. Nu știu dacă inelul din jurul obiectivului este rotativ. Cât despre preț, Panasonic CM10 nu este deloc o cameră ieftină, având un preț de aproximativ 850 de dolari.

Revenim cu detalii la momentul oportun.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *