Adata RC300 – O nouă cameră video de mașină

Compania taiwaneză Adata intră și pe piața camerelor video de mașină cu modelul Adata RC300, cu suport microSDXC de până la 128GB și capacitate de filmare full HD cu 30 de cadre pe secundă. De asemenea, poate face fotografii la o rezoluție de 12 Megapixeli.

Adata RC300 poate fi montată ușor pe parbriz, oglinzi retrovizoare sau în alte locuri ale mașinii, are lentile rezistente la zgârieturi cu o diafragmă luminoasă f/2.0, unghi larg de 140 de grade, plus un filtru infraroşu. Îmi place că are ecran, astfel că unghiul de filmare preferat poate fi ales într-un mod pe cât se poate de simplu.

Camera poate fi alimentată la prize de 12V/24V şi are o funcţie automată de pornire/oprire a înregistrării, corelată cu pornirea/oprirea motorului.

Adata RC300 are accelerometru care simte schimbările bruște de viteză sau șocurile, filmările din acele momente fiind salvate separat. Conţiutul salvat poate fi apoi blocat pentru a se preveni ştergerea acestuia. Adata RC300 oferă mai multe moduri de înregistrare – standard, auto loop, manual loop, pre-set timed.

Adata RC300

De menționat că o astfel de cameră vine la pachet cu un card microSD Adata cu o capacitate de 16GB. Pe de altă parte, pe un card microSDXC de 128GB pot fi stocate 1120 minute de filmari full HD cu 30fps (adică cam 18 ore). Pe un card de 16GB pot fi stocate videoclipuri cu o durată de până la 140 de minute.

Venim cu detalii ulterior. Am cerut un exemplar la teste. Sunt curios la ce preț de comercializare va fi disponibilă pe piața românească.

Între timp, vă ofer două exemple de filmare realizate în Taiwan cu o astfel de cameră.

Unul cu o înregistrare realizată pe timp de zi.

Altul realizat pe timp de noapte.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial Adata.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *