Sony A6300 – Nouă cameră mirrorless, cu un sistem de autofocus performant

Sony A6000 este una dintre cele mai performante camere foto mirrorless utilizate de mine și cu ajutorul căreia am făcut poze frumoase acum vreo doi ani.

Iată că Sony tocmai a prezentat un nou model cu mult mai performant – Sony A6300. Aceasta se laudă cu cel mai rapid sistem de autofocus la ora actuală, care face clarul în numai 0.05 secunde. Mai mult, este camera cu cele mai multe puncte de autofocus, 425 cu detecție de fază mai exact, și care sunt distribuite pe întreg cadrul. Astfel, camera este capabilă să realizeze imagini clare când este utilizată rafala de 11 cadre pe secundă și poate fi utilizată fără reținere la captarea unei scene dinamice.

Sony A6300 are un senzor APS-C Exmor CMOS (23.5 x 15.6 mm) cu o rezoluție de  24.2 Megapixeli care poate filma la rezoluție 4K cu 30 de cadre pe secundă. De asemenea, camera este capabilă să filmeze la rezoluție full HD cu 120fps sau la 60fps.

Sony A6300

Camera Sony are un ecran tactil de 3 inchi care poate fi înclinat în plan vertical, util pentru abordarea unghiurilor dificile, dar și un vizor electronic, foarte bun pentru o încadrare mai exactă a scenei de fotografiat într-o zi însorită. De asemenea, are nu mai puțin de 9 butoane customizabile, cărora le pot fi atribuite nu mai puțin de 64 funcții diferite.

Sony a6300 permite ajustarea timpului de expunere între valoarea minimă 1/4000 de secunde și cea maximă de 30 de secunde. Are o plajă ISO 100-25600 care poate fi extinsă până la o valoare de 51200.

Normal, este o cameră cu modul Wi-Fi, pentru transferul rapid al fotografiilor și filmărilor pe smartphone-uri sau tablete. Sony A6300 va fi disponibilă pe piață din luna martie, la un preț de aproximativ 1000 de dolari.

Update. Din păcate, la noi este înfiorător de scumpă. Doar body-ul are un preț de aproximativ 5700 de Lei.

Sony A6300 Sony A6300

Iată cum filmează la rezoluție 4K.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *