HP Chromebook – Exclusiv la Orange România

Portabilele chromebook mi-au atras atenția încă de la momentul apariției lor, prin anul 2011.  Acestea sunt echipamente portabile ușoare, subțiri și a căror funcționare se bazează exclusiv pe servicii cloud, astfel că depind în mare măsură de o conexiune permanentă la internet, ceea ce nu cred că mai este o problemă în zilele astea, cel puțin la noi în țară.

Dar iată că la noi nu au fost aduse de producători până în acest an, deși locuim într-o țară care se laudă cu cele mai rapide conexiuni broadband la internet la nivel mondial, plus cea mai performantă rețea mobilă din Europa. Sunt sigur că și-ar fi găsit adepți și la noi, mai ales că sunt în general echipamente destul de ieftine. Chiar am văzut amici care și-au adus astfel de portabile de peste hotare.

Totuși, ieri a fost anunțată oficial disponibilitatea portabilului HP Chromebook exclusiv la Orange România. Cu abonament Orange Net 24 are un preț de 99 Euro iar la liber poate fi achiziționat pentru 299 Euro.

Abonamentul Orange Net 24 oferă 16 GB trafic de internet/lună, acces la viteze 4G+ de până la 300 Mbps pentru download în aria de acoperire, trafic de internet nelimitat în timpul nopţii prin Happy Night, 25 GB spaţiu de stocare în Orange Cloud, Orange Antivirus, precum şi trafic nelimitat pentru a urmări filmele, serialele, emisiunile şi canalele TV preferate prin Orange TV Go. Clienţii care aleg abonamentul Orange Net 24 pe 2 ani împreună cu HP Chromebook primesc gratuit orice modem din oferta Orange.

Din punct de vedere al configurației hardware, HP Chromebook stă în felul următor – ecran de 11.6 inchi cu o rezoluție de 1366×768 pixeli, procesor dual-core Intel Celeron N2840 tactat la 2.16 GHz, 2GB memorie RAM, 16GB capacitate de stocare internă, plus slot pentru carduri SD.

De asemenea, portabilul este dotat cu un port HDMI pentru extinderea imaginii și pe ecrane mai mari, dar și cu două porturi USB, unul 2.0 și altul 3.0. Are o greutate de numai 1.28Kg, astfel că poate fi transportat extrem de ușor.

Normal, funcționează cu sistem de operare Chrome OS, astfel că la utilizarea lui va trebui să vă bazați exclusiv pe serviciile Google și aplicațiile din store-ul chrome. Deși este gândit ca un echipament care trebuie permanent conectat la internet, există aplicații care pot fi utilizate și offline. Din câte știu, sistemul lui de operare permite desfășurarea unei palete largi de activități, de la cele dedicate informării și socializării, și până la cele de editare documente office sau divertiment video.

Chiar sunt curios să văd cum funcținează.

HP Chromebook

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *