Gama de portabile Thinkpad X1 a fost prezentată oficial în România

După numai o lună de la evenimentul CES 2016 din Las Vegas, noua gamă de portabile Lenovo Thinkpad X1 a fost prezentată cum se cuvine și la noi în țară. Amfitrionul întânirii a fost domnul Aurel Nețin, șeful Lenovo România, care ne-a explicat pe scurt principalele calități ale noii game Thinkpad X1.

Dacă nu ați aflat deja, această gamă de portabile dedicată aproape în exclusivitate utilizatorilor din mediile de business, este compusă din mai multe echipamente – o tabletă modulară X1, un portabil hibrid Yoga X1 și continuăm cu ultraportabilul X1 Carbon. Nu ar trebui să uităm totuși de sistemul all-in-one Thinkcentre X1.

Normal, sistemele portabile ale acestei game sunt echipamente ușoare, subțiri, rezistente la o utilizare intensă, la șocuri sau la temperaturi extreme. Nu sunt de neglijat nici performanțele superioare la nivel hardware, fiind echipamente cu ajutorul cărora utilizatorii de business își pot desfășura fără reținere activitățile de birou, de orice gen, de oriunde s-ar afla.

Lenovo Thinkpad X1

De ce să nu o recunosc, eram curios să văd noua tabletă modulară Thinkpad X1. Practic, în funcție de necesitățile de utilizare, acesteia îi pot fi adăudate diverse module – unul pentru extinderea autonomiei, altul cu mini-proiector pentru prezentări, ba chiar unul cu o cameră Intel Real Sense. Normal, nu lipsește tastatura, de altfel unul dintre cele mai importante accesorii pentru utilizatorul de business. Și, la fel de normal, în centrul acesteia veți găsi nelipsitul trackpad de culoare roșie.

Tableta cu tastatura nu sunt foarte grele împreună, cântărind doar 1.1 kg, astfel că vor fi extrem de ușor de transportat. Tableta are un ecran IPS de 12 inchi cu o rezoluție QHD 2560×1440 pixeli, un procesor Intel Core m7, până la 16GB memorie RAM și o autonomie de până în 5 ore. Modulul de productivitate mai poate adăuga încă 10 ore la autonomia de utilizare.

Sincer, nu sunt sigur că un astfel de portabil modular i-ar fi necesar utilizatorului de business. Pare destul de complicat de utilizat. Rămâne să dau un verdict, pro sau contra, după ce o voi utiliza.

Lenovo Thinkpad X1 Yoga

Thinkpad X1 Yoga este un portabil hibrid 2-în-1 care se poate transforma imediat într-o tabletă prin rotirea ecranului la 360 de grade.

Vor fi disponibile mai multe modele, printre care unul cu ecran Samsung Super Amoled de 14 inchi. Configurația de top se bazează pe un procesor Intel Core i7, 16GB memorie RAM și stocare pe un SSD cu o capacitate de 1TB.

Portabilul hibrid Thinkpad X1 Yoga are o grosime de 16.7mm și o greutate de 1.29Kg, astfel că nu va fi deloc  o povară în rucsacul sau în geanta de transport.

Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Vedeta gamesi este cu siguranță ultraportabilul Lenovo Thinkpad X1 Carbon, actualizat cu noua generație de procesoare Intel Skylake. La fel de sexy, de subțire și de ușor, cu o grosime de 16.5mm și o greutate de numai 1.2Kg.

Normal, Thinkpad X1 Carbon întrunește nu mai puțin de 12 standarde militare, fiind capabil să funcționeze fără probleme la temperaturi de -20°C sau la +60°C. De asemenea, lichidele vărsate accidental direct în tastatură nu-i vor reduce deloc capacitățile de lucru.

Există două versiuni ale ecranului IPS de 14 inchi – una cu o rezoluție QHD 2560×1440 pixeli, alta Full HD 1920×1080 pixeli. Versiunea de top are un procesor Intel Core i7, 16GB memorie RAM și stocare pe un SSD Samsung de 1TB.

Sper ca de data asta să apuc să testez noile portabile Thinkpad X1. Aș începe cu tableta modulară…

Prețuri și disponibilitate

Tableta ThinkPad X1 va fi disponibilă începând cu luna februarie, la prețul de 1599 EUR +TVA. Modulul Productivity va fi disponibil tot din această lună, cu un preț de pornire de 199 EUR + TVA. Modulul Projector va fi disponibil începând cu luna mai, cu un preț minim de 350 EUR+TVA. Modulul 3D Imaging va fi disponibil tot din luna mai, la prețul de 199 EUR+TVA.

ThinkPad X1 Yoga este disponibil deja cu prețuri de la 1799 EUR+TVA, în funcție de configurație. Modelele OLED vor fi disponibile începând cu luna aprilie. Prețurile lor vor fi anunțate la momentul respectiv.

ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil din această lună, cu prețuri de la 1.299  EUR+ TVA.

ThinkCentre X1 AIO va fi disponibil începând cu luna martie, cu prețuri de la 1.099 EUR+TVA.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *