Canon EOS 80D – Nouă cameră DSLR performantă, pentru fotografii și filmări de calitate

După câte am văzut din bilanțul celui mai important magazin de profil de la noi, camerele foto DSLR sunt în continuare cele mai căutate, atât printre profesioniști cât și în rândul pasionaților de fotografie. Așa că nu este de mirare că producătorii importanți vor miza în continuare pe acest tip de cameră. Iar astăzi, împreună cu compactele G7X II și SX720, Canon a anunțat noul model Canon EOS 80D, dedicată atât fotografilor entuziaști cât și videografilor.

Aceasta dispune de un nou sistem de autofocus în 45 de puncte de tip cruce și are o capacitate de fotografiere în rafală cu 7 cadre pe secundă. Pentru o focalizare extrem de precisă sau urmărirea subiectului într-o zonă extinsă, punctele de autofocus pot fi selectabile individual sau grupate pe regiuni, totul pentru un control mai precis asupra compoziției, indiferent de poziția subiectului în cadru.

De asemenea, are un senzor de măsurare a expunerii RGB+IR de 7560 de pixeli care măsoară atât lumina vizibilă, cât și cea invizibilă prin infraroșu, totul pentru expuneri cât mai corecte. În plus, funcția Flicker Detection asigură o expunere constantă la fotografierea sub lumină artificială. Există și noua setare White Priority care poate ajuta la menținerea unui balans de alb corect.

Canon EOS 80D

Normal, Canon EOS 80D permite un control manual complet. De asemenea, vizorul are acoperire 100% din cadru iar ecranul este tactil și cu prindere articulată, fiind util în acest fel la abordarea unghiurilor dificile sau pentru o poziție mai confortabilă la filmarea din mână. Nu este de neglijat nici modulul Wi-Fi încorporat, care permite transferul rapid al fotografiilor pe smartphone-uri sau tablete.

Videografii vor aprecia cu siguranță capacitățile de filmare ale acestei noi camere DSLR. Filmează la rezoluție 1080p cu 60 de cadre pe secundă, promite un autofocus rapid și precis în timpul filmării, plus control manual.

Specificațiile camerei foto dslr Canon EOS 80D sunt următoarele

 • Senzor APS-C (22.5 x 15 mm) cu o rezoluție de 24Mpix
 • Procesor DIGIC 6
 • Plajă ISo 100-16000 (expandabilă până la 25600)
 • Sistem de focalizare în 45 de puncte
 • Capacitate fotografiere RAW
 • Ecran tactil de 3 inchi cu prindere articulată
 • Timp de expunere maxim de 30 de secunde
 • Timp de expunere minim de 1/8000 secunde
 • Rafală cu 7fps
 • Filmare full HD cu 60fps
 • Autonomie acumulator pentru 960 de cadre
 • Are modul Wi-Fi.

Canon EOS 80D va avea un preț în jurul a 1200 de dolari (doar body).

Canon EOS 80D

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *