Piața de ceasuri inteligente crește agresiv (Rezultate Q4 2015)

Se pare că modelele de ceasuri inteligente se bucură de un interes tot mai mare din partea cumpărătorilor. Iar la MWC 2016 ar trebui să asistăm la lansarea unor noi modele. Conform unui recent studiu, în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut au fost livrate mai multe smartwatch-uri decât ceasuri clasice elvețiene.

Cifrele raportului arată în felul următor:

  • Au fost livrate 8.1 milioane ceasuri inteligente în Q4 2015. Față de 1.9 milioane în aceeași perioadă din 2014. Creșterea fiind de 315.6%.
  • Au fost livrate 7.9 milioane de ceasuri elvețiene în Q4 2015, față de 8.3 miloane în Q4 2015. Practic, piața ceasurilor elvețiene a scăzut cu 4.3%.

Strategy Analytics spune că piața ceasurilor inteligente este dominată de Apple Watch, cu o cotă 63 de procente, în timp ce Samsung a luat o felie de numai 16 procente. Astfel că toți ceilalti producători au fost capabili să livreze împreună numai 21% din quantumul total. Practic, 8 din 10 telefoane inteligente au fost produse de Apple și Samsung. Ceasurile inteligente se vând cel mai bine în America de Nord, Europa de Vest și pe continentul asiatic.

Pesemne că alta va fi situația anul viitor, ținând cont că și elvețienii au început să lanseze astfel de modele de ceasuri inteligente.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *