Huawei MateBook, tabletă cu Windows 10 prezentată la MWC 2016

Sincer să fiu, nu sunt un fan al tabletelor gen SurfaceBook de la Microsoft, oricât de performante ar fi ele și de portabile ar fi ele. Nu neapărat pentru că tastatura, principalul element de productivate la un sistem cu Windows, este cu bluetooth.

Ci mai degrabă pentru că husa lor de protecție nu permite o poziție fixă și stabilă pentru ecran. Tocmai de aceea sunt încă reticent la acest gen de tablete cu Windows. Pentru productivitate, confort în utilizare și eficiență maximă prefer ultraportabilele sau hibridele/convertibile 2-în-1. Plus că am impresia că mai toate modelele de acest gen sunt excesiv de scumpe, au cam luat-o razna cu toții.

Pe de altă parte, am văzut că mai toți producătorii importanți au venit cu soluții de acest gen. Mai mult, iată că și Huawei, un producător fără experiență pe acest gen de piață, vine cu propriul model – Huawei MateBook pe numele lui. Nu au prezentat un telefon la MWC 2016, ci o tabletă cu Windows 10. Să ne așteptăm în viitorul apropiat și la un laptop sau un portabil hibrid din partea Huawei?

De altfel de ce să nu o recunosc, este o tabletă care arată foarte bine, atât din punct de vedere al designului cât și la capitolul specificații. Normal, tot scumpă.

Huawei MateBook

Huawei MateBook are un ecran de 12 inchi cu o rezoluție de 2560×1440 de pixeli și un corp cu o grosime de numai 6.9mm. Să mai spun că are o greutate de numai 630 de grame?

Are la dispoziție procesoare Intel Core M de generația a 6-a i5 sau i7, până la 8GB memorie RAM și stocare pe SSD-uri cu o capacitate de până la 512GB. Tableta funcționează cu Windows 10 și are un acumulator de 4430mAh care promite o autonomie de până la 9 ore de playback video.

Huawei MateBook are prețuri de pornire de la 799 de Euro. În preț este inclusă și o husă de protecție cu tastatură pe bluetooth. Cel mai scump model costă 1700 de Euro și vine cu Intel Core m7, 8GB memorie RAM și stocare pe un SSD de 512GB. Nu e un preț cam mare pentru o simplă tabletă?

Huawei MateBook

Tableta Huawei MateBook are și un senzor de amprente dispus pe muchia dreaptă, între butoanele de volum.

Huawei MateBook

De menționat că tastatura are tastele cu iluminare de fundal și că tableta se conectează la ea prin intermediul unui conector dedicat.

Producătorul pune la dispoziția utilizatorilor și un Mate-Pen, pentru un control mai eficient pe ecranul tactil, plus un docking MateDock care are porturi USB-A, USB-C, micro USB, Ethernet dar și un acumulator suplimentar. De asemenea, stylus-ul are și un laser-pointer roșu, tocmai bun în timpul prezentărilor. Ambele disponibile opțional.

Avem și un videoclip oficial de prezentare.

https://youtu.be/V48iPX23r6w

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *