Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge prezentate la MWC 2016

Gata, ne-am luat o piatră de pe inimă, au fost prezentate oficial și terminalele cu Android de la Samsung – Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge. De altfel două dintre cele mai așteptate telefoanele ale momentului. Lansate amândouă cu mare fast și cu o transmisiune live cu realitate virtuală la 360 de grade. Din câte am văzut, toți cei prezenți la fața locului au primit ochelari speciali pentru VR.

Ambele telefoane vor fi disponibile comercial din 11 martie. Cei care le vor precomanda vor primi gratis și ochelarii Gear VR. Galaxy S7 cu 32GB capacitate de stocare internă va costa 685 de Euro fără abonament. Galaxy S7 Edge cu 32GB capacitate de stocare internă va costa 780 de Euro la liber.

Evenimentul oficial nu a venit cu multe noutăți la nivel de fișă tehnică, mai toate detaliile celor două telefoane fiind deja cunoscute. Ba, mai mult, după le stă prostul obicei, Samsung le-a oferit deja spre testare/preview reprezentanților anumitor site-uri iar prezentările lor au fost disponibile pe internet încă de la începutul evenimentului.

După cum ne așteptam, cele două telefoane sunt extrem de asemănătoare cu modelele precedente, cel puțin din punct de vedere al design-ului. După cum ne-a obișnuit Samsung cred că vor mai trece cel puțin vreo doi ani până vom vedea forme și noi linii constructive pentru terminalele lor de top.

De remarcat totuși că, la presiunea pieței, pe noile Galaxy S7 a revenit slotul pentru carduri, de altfel unul dintre atuurile principale ale acestei mărci. Au încercat o schimbare la generația anterioară dar se pare că fanii mărcii nu au fost tocmai mulțumiți cu această decizie. Așa că, slotul microSD este din nou la locul lui. Și oferă suport de până la 200GB.

Un alt atuu principal al acestor noi telefoane Galaxy S7 este cu siguranță rezistența la contactul cu lichidele, astfel că pot fi utilizate fără probleme la filmarea în plină ploaie. Mai mult, pot fi scufundate fără probleme la o adâncime de 1.5 metri, timp de 30 de minute. Se pare că pentru acest lucru s-a recurs la sigilarea componentelor interne.

Și noile telefoane Samsung au funcție Always-On, care permite afișarea orei, datei sau a unor notificări. Funcția aceasta se dezactivează când telefonul este în buzunar sau întors cu ecranul în jos.

Samsung Galaxy S7

Normal, noile Samsung Galaxy S7 stau foarte bine la capitolul foto-video. Au lentile cu o diafragmă luminoasă f/1.7, senzor de 12Mpix cu pixeli mari, sistem de stabilizare optic și unul de focalizare dual-pixel, fiind practic mai eficiente în condiții slabe de iluminare. De remarcat că sunt primele telefoane care dispun de tehnologie dual-pixel, întâlnită până acum exclusiv la camerele foto.

Există și un mod Motion Panorama care permite realizarea unor fotografii panoramice dinamice, cu elemente mobile.

Samsung Galaxy S7

Noile terminale au un sistem de răcire eficient, care ține sub control căldura emanată de procesoarele performante. Șeful Samsung spunea ceva de o tehnologie folosită în industria aeronautică.

Game Launcher este o funcție utilă celor care au mania să se joace chiar și pe un telefon. Aceasta permite gestionarea consumului bateriei și reducerea numărului de notificări afișate în timpul jocului. De asemenea, noua interfață oferă posibilitatea înregistrării partidelor de gaming sau partajarea ecranului cu alți utilizatori, pentru a te juca împreună cu ei.

sgs7_18

Adevărata surpriză la evenimentul Samsung de la Barcelona a fost apariția pe scenă a fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg. Care a vorbit despre VR și despre faptul că telefoanele SGS7 sunt capabile să asigure o experiență virtuală de calitate, atât datorită capacităților hardware cât și pentru că au cele mai bune ecrane din industrie. Chiar sunt curios la ce va duce acest parteneriat Facebook-Samsung pentru realitatea virtuală.

Avem și un videoclip de prezentare oficial.

Samsung Galaxy S7

Specificațiile telefoanele Samsung Galaxy S7 sunt următoarele.

  • OS: Android 6.0 (Marshmallow) with TouchWiz
  • CPU: Snapdragon 820 processor/ Exynos 8890
  • Screen: S7- 5.1-inch 2560×1440 Super AMOLED (577 PPI) / S7 Edge – 5.5 2560×1440 Super AMOLED (534 PPI)
  • RAM: 4GB
  • Storage: 32GB + microSD up to 200GB
  • Camera: 12 megapixel rear camera (f1.7 and OIS)/ 5 megapixel front camera (f/1.7)
  • Battery: 3000 mAh / 3600mAh
  • Dimensions: S7 – 5.61 in (142.4mm) x 2.74 in (69.6mm) x 0.31 in (7.9mm) / S7 Edge – 5.94 in (150.9mm) x (2.86 in (72.6mm) x 0.30 in (7.7mm)
  • Weight: S7 – 5.94 oz (152g) / S7 Edge – 5.54 oz (157g)
  • Colors: Gold and Black (S7); additional silver option for the S7 Edge
  • Notable Extras: Water resistance (IP68), MST/NFC for mobile payments, Qi and PMA wireless charging, Always On display.

Câteva imagini cu noile terminale, în continuare.

Galaxy S7 Black Onyx Front Galaxy S7 edge Black Onyx Back Galaxy S7 edge Black Onyx Front Galaxy S7 Gold Platinum Front

Alte imagini din cadrul evenimentului de lansare, în continuare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *