HP Elite X3 – un phablet interesant cu Windows 10 Mobile (MWC 2016)

HP face furori în cadrul MWC 2016 cu noul său phablet HP Elite X3 care funcționează pe bazele sistemului de operare Windows 10 Mobile. Clar, mai nimeni nu se aștepta ca gigantul american să mai lanseze curând vreun telefon, mai ales dacă ținem cont de fiasco-ul smartphone-urilor Palm. Poate totuși și-a adus aminte că pe vremuri construia niște PDA-uri și telefoane cu Windows 5 CE destul de apreciate în piață. Poate că vrea să revină cu acest gen de terminale în piață. Normal, folosindu-se de cele mai noi inovații în domeniu, cum ar fi soluția Continuum de la Microsoft care permite conectarea acestora la un ecran, tastatură și mouse pentru o productivitate totală.

Deci, HP Elite X3 este un phablet cu un imens ecran AMOLED de 5.96 inchi cu rezoluție WQHD (2560×1440 pixeli), un procesor Qualcomm Snapdragon 820 , 4GB memorie RAM, 64GB capacitate de stocare internă și un acumulator de 4150mAh. Terminalul are cititor de amprentă și de iris, este compatibil cu soluțiile de încărcare wireless Qi și este certificat IP67. Ecranul este protejat cu Corning Gorilla Glass 4 și are finisaj anti-reflexiv. Nu-i lipsește slotul microSD pentru extinderea capacității de stocare. Clar, este o fișă tehnică performantă, de top, care promite un comportament la cel mai bun nivel.

HP Elite X3

 

După cum spuneam, terminalul HP Elite X3 vine cu o soluție Continuum de conectare la un ecran mai mare, o tastatură și un mouse, pentru a putea lucra pe el ca și cum ai face-o pe un PC.

Văd că stă la fel de bine și din punct de vedere al capacităților foto-video. Pe spate are o cameră de 16Mpix cu lentile luminoase cu f/2.0, iar frontal a fost poziționată o cameră de 8Mpix cu funcție de scanare a irisului.

HP_Desk_Dock_Elite_x3

 

Dar mai interesante sunt accesoriile dedicate acestui terminal cu Windows 10 Mobile.

HP Desk Dock este o soluție de andocare cu funcționalități Continuum dar care are în plus un port Ethernet. De asemenea, are port HDMI, două porturi USB 3.0 și încă unul USB-C. Normal, pentru funcționare are nevoie de alimentare. Nu, prin intermediul unei astfel de soluții nu pot fi rulate aplicații clasice de PC. Totuși, HP promite să facă acest lucru prin intermediul unor aplicații de virtualizare conectate în cloud.

HP_Mobile_Extender_Folio_Elite_x3

 

Mai cool mi se pare totuși soluția HP Mobile Extender. Nu, nu este un laptop. Ci doar un echipament cu o formă de laptop, fără procesor sau memorie RAM. Este un fel de Continuum portabil, are doar ecran și tastatură, un acumulator, sistem audio și câteva porturi. HP Elite X3 rămâne creierul și se poate conecta wireless sau prin fir pentru a-l putea utiliza la fel ca pe un laptop normal. Ecranul este de 12.5 inchi și are rezoluție full HD iar echipamentul portabil mai are trei porturi USB-C și unul micro-HDMI. Cântărește numai 1Kg.

HP Elite X3 are Wi-Fi AC, miracast, conectivitate 4G și NFC. Sistemul audio se bazează pe tehnologie Bang&Olufsen.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial HP.

Avem și un videoclip oficial de prezentare.

Din păcate, nu va fi atât de curând pe piață, ci mai degrabă prin vară.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *